Egészséges reggelivariációk zabpehelyből

cafeblog/naturorganic | 2014. Június 05.
A zabpehelynek számos előnyös tulajdonsága van, amiért érdemes fogyasztani, főleg ha ezzel a gyorsan felszívódó szénhidrátban gazdag reggeliket váltjuk ki. Közepes glikémiás indexének köszönhetően ehetik a diétázók, a cukorbetegek, az egészségesen táplálkozók, valamint a mérsékelt paleót követők is.

Müzli banánnal

Ha magunk készítjük a müzlinket, nemcsak rengeteget spórolunk, hanem még azt  is tudjuk, hogy mi kerül a tányérunkba. Nem is beszélve a boltban kapható müzlik magas cukortartalmáról!

Itt egy adagra adtam meg a hozzávalókat, de én általában előre összekeverek egy nagyobb mennyiséget, így a reggeli rohanásban sok időt spórolok meg.

Hozzávalók (1 adaghoz):

 

Elkészítés:

A banánt, a tejet és a homoktövisvelőt turmixoljuk össze. A többi hozzávalót tegyük egy tányérba, majd öntsük rá a banánturmixot

Mit készíts még belőle? A további ötleteket a Naturorganic blogon találod!

Exit mobile version