Az az igazság, hogy van mikrónk, nem beépített, de egy szekrényben lapul a konyhában, és a múltkor a kisfiam (3,5 éves) döbbenten kérdezte, hogy az mégis mi? Sose használjuk. Vagyis ételek melegítésére nem.
De fertőtlenítésre tökéletes! Hogy megéri-e ezért a heti 1-2 szeri bekapcsolásért tárolnunk ezt a 15 éves szerkezetet, arra a válaszom határozottan igen! Mert nemcsak szivacsot, de sok mást is tökéletesen lehet benne fertőtleníteni, mert kinyír szinte minden élő organizmust.
A szivacsfertőtlenítés “receptje”:
– Öblítsük ki, és nedvesen helyezzük a szivacsunkat a mikróba!
– Közepes fokozaton kapcsoljuk be 2 percre!
– Ne vegyük ki azonnal, mert a szivacs forró!
Bátran fertőtlenítsük a szivacsunkat, akár kétnaponta!
Még több tipp a Masni blogról: |