A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Régen úgy gondoltam, hogy a lekvárkészítés valami nagyon bonyolult dolog lehet. Aztán elegem lett a boltokban kapható, cukorral és tartósítószerekkel teletömött "lekvárokból", és utánanéztem, hogyan is kell ezt csinálni. Rájöttem, hogy igazából rém egyszerű, bár tény, hogy elvesz egy fél napot, de mindenképpen megéri!
Amikor kitaláltam, hogy én bizony csak és kizárólag epret szeretnék az eperlekvárba tenni, sokan hitetlenkedve néztek rám. Pedig lehetséges! Két dologra kell figyelni: a sterilizálásra és a dunsztolásra. Már harmadik éve készítek lekvárt ezzel a módszerrel, és eddig még minden lekvár kibírta következő tavaszig. Tovább csak azért nem, mert addigra elfogytak. Fontos még, hogy kisebb üvegekben tegyük el, mert tartósítószer híján felbontás után hamarabb megromlik.