Az otthon, házilag készített aszalt barack és egyéb aszalások során nem használunk vegyi anyagokat, nem úgy, mint a boltban kapható aszalványok esetén. Kinézetben nagyon eltér az otthon készített aszalt barack a boltitól, mert sokkal jobban összezsugorodik, szárazabb. Ha a házilag készített aszalt gyümölcsöt esszük, akkor elég 1-2 darabot a szánkba venni és lassan rágcsálni, ekkor a nyállal keveredve adja ki az igazán fenséges ízét. Vigyázat, nagyon hamar rá lehet szokni, és hamar elfogy, valami mennyei csemege!
1. Keress egy barackfát.
2. Szedd le az érett, de szép, egészséges barackot. A nyomott, hibás gyümölcs nem jó aszaláshoz.
3. Mosd meg, én egy kicsit citromleves vízben szoktam átmosni.
Hogyan tovább? Tudd meg a Hullóhaj blogról!