Banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

cafeblog/wannabechef | 2014. Augusztus 13.
Nyers jégkrémeket vagy fagylaltokat készíthetünk friss gyümölcsből, gyümölcsléből, fagyasztott gyümölcsből vagy magvakból, diófélékből vagy azokból készített tejszínből. Most a nyers banánfagyi receptje következik kesudióval és sárgabarackkal.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A banánt felkarikázom vastagabb karikákra és egy tálba rakosgatom, majd a fagyasztóba kb. 3 órára, míg megkeményednek a banándarabkák.

2. A fagyasztott banándarabokat, a kesudiót, a vaníliát a turmixgépbe teszem (erre a késes robotgép a legmegfelelőbb) és az egészet néhány percig turmixolom, egészen finom, krémes, fagylalt állagúra. Keverés után a kapott fagylaltkrémet egy tálba öntöm, és belekeverem az apró darabokra vágott barackot. Azonnal kanalazható, finom édességet kapok, én azonban visszateszem a fagyasztóba még hűteni kicsit.

Hogy honnan szerezte bloggerünk ezt és sok más remek receptet? Tudd meg a Wannabe Chef blogról!

Exit mobile version