Így aszalj szilvát!

cafeblog/hullohaj | 2014. Augusztus 26.
Az aszalt szilva jótékony hatásairól nem sokat hallhatunk, pedig bőven van ilyen. Azonkívül, hogy nagyon ízletes csemege, jó az emésztésnek, segíti a máj méregtelenítését, megszünteti a székrekedést, serkenti a veseműködést, és elűzi a fáradtságot. Érdemes tehát szilvát aszalnunk, bloggerünk megmutatja, hogyan!

1. Megmosom a szilvákat citromsavas (citromleves) vízben. Néhol azt lehet olvasni, hogy nem szabad, de én mindig meg szoktam, a szilva héja is jól tisztítható.

2. Kettévágom, majd kimagozom.

3. A kettévágott szilvákat szorosan egymás mellé helyezem az aszalótálcán, és már indulhat is az aszalás. Alacsonyabb fokozaton kezdem, majd ha már félig kész, nagyobbra állítom.

Mi helyzet, ha nincs aszalónk? Van megoldás! Nézd meg a Kócos kutya blogon!

Exit mobile version