Ez a sikeres fogyókúra titka

cafeblog/illa | 2014. Augusztus 28.
Nem is fontos, hogy csak a fogyókúráról essék szó, azt is kérdezhetnénk, hogyan akadályozhatjuk meg az elhízást? A dolog több tényezőből áll, de van egy, amire szinte biztos, hogy nem gondolunk, méghozzá a tálalás.

Vágjunk a közepébe: nassolás. Rettegett szó ez minden nő számára, de tegyük a kezünket a szívünkre: nem fordult még elő?

A választ nem nagyon kell kutatni, hiszen ismerjük jól, mennyire rabjává lehet válni. A nassolás során elfogyasztott mennyiségek ijesztő nagyságrendet tudnak ölteni, és valahogy mégis hiányzik a jóllakottság érzése.

Az a baj, hogy nincs kontrollja. Vagyis nincs vizuálisan megjelenített mennyiségtudatunk, amikor nassolunk. Csak úgy elcsipegetünk egy keveset ebből a nasiból, most vágunk egy szelet kenyeret és egy pohár tejjel leöblítjük, csak egy falatkát eszünk a kolbászból, na most egy almát, aztán egy kicsit a müzliből, és nem ártana megkóstolni a mézet, ha már úgyis müzlit eszünk, apropó, van itt egy kis keksz… és soha nem lesz vége.

Ha mindazt a sok-sok ételt, azt a sok-sok “épp csak egy kicsikét” falatot összeraknánk egy tálcára, és letennénk az asztalra, hogy itt a vacsora, azt hiszem, mind elszörnyednénk magunkon. Szinte hihetetlen, hogy milyen mennyiséget vagyunk képesek így elnassolgatni. És mégsem érezzük a súlyát, mert apránként történik.

Mire érdemes még figyelni? Tudd meg az Illa blogról!

Exit mobile version