Ha nem bírsz reggel kikelni az ágyból, ezt csináld

cafeblog/idotetrisz | 2014. November 27.
Kávé, tea, friss gyümölcslé, vekker, fejünkön ugráló gyerekek: mind ébresztő jellegű, de közel sem annyira gyorsak és mellékhatás nélküliek, mint a Napüdvözlet-jógagyakorlat. Nem kell jógásnak lenni hozzá, hogy el tudjuk végezni, viszont a hatás teljes döbbenet: néhány perc után a test és a tudat is frissé válik.

A jógával csak a terhesség alatt tudtam igazán mit kezdeni, akkor éreztem leginkább üdvözítő hatását minden téren. Leginkább ad hoc jelleggel jártam ide-oda a terhességek előtt, de nem az az én utam egyelőre. Ezt csak azért osztom meg, mert mindenkit biztatnék, akkor is, ha igen távol áll tőle a jóga, hogy próbálja ki ezt a mozdulatsort, mert nem különösebben nehéz, annyiszor ismétli a köröket az ember, ahányszor szeretné, illetve amennyi ideje van, és beállhatnak a gyerekek is, nem baj, ha nem tudják pontosan utánozni. Nálam a 4. kör környékén kezdődik a hirtelen jövő frissülés.

“A Surya Namaskara, azaz a Napüdvözlet egy 12 ászánából (pózból) álló mozgássor, ami bemelegíti és tonizálja az egész testet. Háromszori elvégzése önmagában is jó gyakorlat, de bemelegítésnek is használhatjuk. Nyújtja és erősíti is az izmokat, segít egy koncentráltabb lelki-szellemi állapot elérésében. Gyakorolhatjuk a pózok hosszabb kitartásával, lassabban, ha pedig élénkíteni szeretnénk magunkat, akkor gyorsabb, folyamatosabb mozgással” – foglalta össze Feuer Yvette jógaoktató.

A gyakorlatot bemutató videót az Időtetrisz blogon találod!

Exit mobile version