5 sikeres ember reggeli rutinja

nlc | 2015. Április 24.
Ámulva és csodálkozva, sőt sokszor irigykedve bámuljuk a sikeres embereket, és arra vágyunk, bárcsak mi is a helyükben lehetnénk! Közben pedig nem gondolunk rá – pontosabban nem merjük elhinni magunkról –, hogy mi is lehetnénk sikeresek. Szakadjunk el a kishitűségtől, és tanuljunk azoktól, akik kitaposták maguk számára a győzelmet: lássuk, hogy indul a sikeres emberek napja, hátha példát meríthetünk belőle!

Minden kezdet nehéz. Minden hosszú útra az első lépéssel indulunk. A jó kezdet fél siker. Olcsó bölcsességek ezek, de van bennük valami, amit érdemes átgondolni: az elindulás nagyon nagy jelentőségű dolog az életben. Nemcsak az számít, hogy merre indulunk, mikor kelünk útra, hanem az is, hogy hogyan tesszük meg az első lépést. A mindennapokban a reggel meghatározó: sokszor az egész napot befolyásolja, hogyan indult. Lássuk, hogyan vágnak neki a legbefolyásosabb és legsikeresebb emberek a napnak!

Barack Obama elnök, Amerikai Egyesült Államok

Kezdjük a legnagyobb “sztárral”. Nála sikeresebb és befolyásosabb ember alig akad a bolygón, úgyhogy érdemes egy pillantást vetni a reggeli szokásaira. Obama nem egy korán kelő típus – ebben eltér a többi, soron következő sztártól. A természetes életritmusa szerint inkább éjjel szeret dolgozni, így általában csak hétkor kel fel, ám rögtön ezután a konditerembe igyekszik, hogy rögtön reggel izzadjon egy jót. Hitvallása: ha szeretnéd, hogy valami megtörténjen, tedd meg. Ne ábrándozz róla, ne a naptáradba jegyezd elő, hanem csináld meg és kész.”

Gwyneth Paltrow színésznő

A színésznő kifejezetten híres arról, hogy jól szervezi az életét és nagyon sokat ad az egészségre. Már reggel fél ötkor talpon van, és rendszerint jógával indítja a napot.

Tim Cook vezérigazgató, Apple

A legnagyobb és legtrendibb IT óriáscég vezére szintén 4:30 kor ugrik ki az ágyából. Ennek a legtöbb kollégája nem biztos, hogy örül, mert felkelés és kondizás után rögtön munkába kezd: már hajnalban küldözgeti az e-maileket a munkatársainak. Jó vezetőhöz méltóan példát mutat, és mindig ő az első, aki reggel beér a “gyárba”, és utolsónak is távozik, amire joggal büszke is.

Indra Nooyi vezérigazgató, PepsiCo

Hajnali négykor kel, és legkésőbb hétkor már az irodájában van. Az ő menetrendjében is fontos a sport, de a reggelit sem hagyja ki soha: szerinte enélkül képtelenség energikusan és optimistán indítani a napot. Bár a sikerei rendkívül imponálóak, azt biztos nem irigyeljük tőle, hogy saját bevallása szerint nincs szabadnapja. De a győzelemért küzdeni kell, nem igaz?

David Karp, a Tumblr alapítója

A fiatal IT-mágus még a 30-at sem töltötte be, de már az egyik legfontosabb közösségi médiumot birtokló cég vezetője. Ez persze jobban érthető úgy, ha tudjuk, ezt a céget ő maga alapította. Viszont 25 évesen a világ csúcsára futtatni egy vállalkozást – ez már keveseknek sikerül. David Karp szerint a siker egyik kulcsa, hogy reggel a korai kelés és edzés után még hagy egy kis időt magára, és nem ugrik fejest a munkába már a reggelizőasztal mellett. “Ha reggel elkezdek e-maileket olvasni és levelezni, az visszaveti a kreativitásomat és nem érzem jól tőle magam. Több energiát ad a napra, ha egyszerű, hétköznapi emberként vágok neki, ugyanúgy, mint bárki. Talán csak az a különbség, hogy én korábban kelek az átlagnál.”

Exit mobile version