15 dolog, amit tudnod kell a stresszmentes nyaraláshoz

nlc | 2015. Június 14.
Lejáró útlevél, fura csatlakozók, átláthatatlan vámszabályok, tiltott kaják: mire figyelj oda, hogy az áhított vakáció a kellemes pihenésről, ne pedig az idegtépő problémák elhárításáról, esetleg komolyabb büntetés kifizetéséről szóljon.

OMG! Lejárt az últevelem!!!

15 dolog, amit tudnod kell a stresszmentes nyaraláshoz

Nekünk, magyaroknak az egyik kedvenc sportunk az utolsó pillanatra halasztani az elintézendő dolgokat. Ez különösen akkor kínos, amikor a nyaralás előtt két nappal jövünk rá, hogy az útlevél, na az tavaly ilyenkor lejárt.

Mennyi pénzt vihetek külföldre?

Hoznék haza külföldön vett ajándékot, italt, dohányárut. Para?

A rövid válasz: attól függ. Általában kis mennyiség esetében nem állnak le szívózni a vámosok, de nem árt tisztában lenni, hogy mennyi az annyi.

Mi a helyzet a gasztroajándékokkal?

Ha nem akarod, hogy a reptéri vámosok kutyáinak jó napjuk legyen, inkább ne kockáztass! Az EU-n kívülről nyers húst, hústartalmú készítményeket, hentesárut, illetve tejtermékeket nem, vagy csak külön állatorvosi engedéllyel lehet behozni. Ugyanez az EU-n kívülre utazva is igaz lehet, például az Egyesült Államokban a beutazáskor nyilatkozni kell, hogy nincs-e a csomagban zöldség, gyümölcs vagy húsáru. Ezek meglétét egyébként rendkívül cuki, egyenruhás kutyákkal ellenőrzik, szóval nem érdemes ügyeskedni.

Ők kiszagolják, ne is próbálkozz! (Fotó: Tumblr)

Szelfiznék a kiskutyámmal a beachen, lehet?

Lehet, de macerás. Bár a cukiságfaktor tagadhatatlan és valószínűleg lájkcunamit indít el a közös fotó, úti célunktól függően eltérő nehézségű feladatokat kell megoldani annak érdekében, hogy a jószág problémamentesen közlekedhessen a világban.

Egy jó tanács: inkább bízzuk egy ismerősre kedvencünket, tényleg mindenkinek jobb lesz így, az állatkáknak amúgy sem lesz akkora élmény a nyaralás, viszont biztos, hogy megszenvedik az utazást.

Különleges gyógyszereket szedek, mit kell tudnom?

Végezetül egy kiváló oldal, ahol meg tudod nézni, hogy a célországban milyen konnektorokra számíthatsz, nehogy lemerülésből kifolyólag elmaradjon a tűzforró tengeparti Tinderezés.

Kellemes nyaralást kívánunk!
Exit mobile version