5 jéghideg koktél, amit ki kell keverned

K.G. | 2015. Augusztus 16.
Velencei fuvallat, Egy nap a paradicsomban, csini kivikoktél – van élet a sörön és fröccsön túl, ha nyáron némi hideg alkoholos italt vennénk magunkhoz: szuper receptek.

A koktélozás nem az új kor hóbortja, az első feljegyzések szerint már Mezopotámiában, 5000 évvel ezelőtt keverték az első koktélokat, a maradványok alapján mézből, árpasörből és almaléből. Általánosan népszerűvé ennek ellenére csak a 19. században vált, főként Amerikában, amikor már sokkal szofisztikáltabb összetevőkből készítették. Európába akkor tört be, amikor 1920-ban Amerikában kihirdették a szesztilalmat, ami miatt a bártenderek Anglia és Franciaország felé vették az irányt, munkalehetőséget keresve. Így nőtt világméretűvé a koktélmánia, aminek most mi is hódolunk öt recepttel a Food Networktől.

Velencei fuvallat koktél

Hozzávalók 4 főre:

Az összetevőket jéggel teli shakerbe öntjük. 5 másodpercig rázzuk, majd nagy borospohárba öntjük át. Citromhéjspirállal díszítjük.

Egy nap a paradicsomban koktél

Hozzávalók 2 főre:

A rumot, a gyümölcsleveket és a likőröket jéggel teli shakerbe öntjük, és 10-15 másodpercig rázzuk. Az italt cukrozott peremű martinispohárba vagy cukrozott peremű pezsgőspohárba töltjük. Eperszelettel díszítjük.

Csini kivikoktél (kiwi kutee cocktail)

Hozzávalók 1 főre:

Robotgépben pürésítsük össze az összes hozzávalót sima állagúra. A keveréket öntsük egy magas pohárba, amit előtte tört jéggel már megtöltöttünk. Lime-gerezddel díszítsük.

Körte-dinnye koktél

Hozzávalók 1 főre:

Távolítsuk el a dinnye héját és magjait. Háztartási robotgéppel turmixoljuk össze a dinnyét, a körtét és a gyömbért, amíg folyékony állagú lesz. A körtepálinkát magas, hűtött pohárba töltjük, és hozzáadjuk a dinnye-körte-gyömbér-eperlé keveréket. Keverjük meg, díszítsük egy szelet dinnyével és szolgáljuk fel!

Őszibarackos gyümölcskosár

Hozzávalók 1 főre:

Egy nagy borospoharat megtöltünk tört jéggel. Koktélkeverővel finoman elvegyítjük a rozspálinkát, az őszibaracklevet, a gyomorkeserűt, az őszibarackszeleteket, a mentaleveleket és egy csavarásnyi citromlevet a koktélkeverőben. Ráöntjük a jégre és hidegen felszolgáljuk.

Exit mobile version