Így fogyj le kocsonyával karácsonyig!

cafeblog/csakegychopper | 2015. November 18.
Mostanában nagyon fellendült az agar-agar forgalom nálam. Egy ideig azt hittem, hogy felszaporodott a befőznivaló a kis konyhácskákban.

Aztán hamar felvilágosítottak a vevők: nem az őszi dzsemekhez viszik kettesével az agar-agart. Hanem a karácsony előtti fogyókúrához. Azt hiszed, viccelek? Nem! Ez komoly. Most azt kérdezed, mi az az agar-agar?

Nos, ez egy maláj eredetű szó, és azt jelenti: kocsonya. Persze ne a mi disznófülből, körömből és csülökből készült ízes kocsonyánkra gondolj! Az agar-agar egyfajta zselatin, zselésítő, kocsonyásító cucc, amit E406 néven nemcsak élelmiszerekben (húskészítményekben, sörökben, borokban), de gyógyszerekben, kozmetikumokban, sőt a fogászatban is hasznosítanak.

A folytatásért kattints az Ez egy chopper caféblogra!

Exit mobile version