7 étel és ital, ami segít a fogyásban

Kun Gabi | 2016. Január 03.
A mérleg nem a barátunk az ünnepi időszakban, valószínűleg a világ nagyobbik fele elkerüli jó messzire a karácsonyi evészet után. Pedig van egyszerű megoldás, hogy gyorsan helyreállítsuk a kilóinkat.

Ahhoz, hogy beindítsuk a fogyást, az az első feladatunk, hogy helyreállítsuk az anyagcserénket, amihez nem kell különleges praktikákat bevetnünk vagy fogyókúrás kapszulákkal szennyezni a testünket. Elég, ha bizonyos ételeket beiktatunk az étrendünkbe, amikkel segítjük a testet, hogy égesse el azokat a fránya kalóriákat, és beinduljon a súlyvesztés.

1. Csípős paprika

A benne lévő kapszaicin a mi pártunkon áll, megakadályozza a zsírsejtek növekedését és a zsírlerakódást, gyorsítja az anyagcserét, mellette pedig még ráadásul fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása is van. Nem kell nagy mennyiségben enni belőle ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatásait, de napi szinten érdemes fogyasztani.

2. Teljes kiőrlésű gabonák

Az egészséges étrend elengedhetetlen részei, amik a napi rostszükséglet elérésében segíthetnek, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és normalizálják a testsúlyt. A fehér lisztes ételeket lecserélni teljes kiőrlésű ételekre már félsikert jelent. Persze mértéket kell tartani velük és leginkább délelőttre időzíteni a fogyasztásukat a hatás érdekében.

3. Zöld tea

A zöld teában lévő antioxidánsok a sejtjeink egészségének helyreállításában is segítenek, ráadásul még a zsírlebontásban is hatékonyak. A legjobban akkor fokozhatjuk vele az anyagcserét, ha kombináljuk mozgással. Napi háromszor 2 decit fogyasztva belőle látványos fogyást érhetünk el elég rövid időn belül.

4. Lencse

A benne lévő ásványi anyagok és vitaminok helyrebillentik az anyagcserét, és stabilizálják a cukorszintet. Ez utóbbi azért fontos a fogyókúra során, mert segít abban, hogy elkerüljük a szénhidrátéhséget és falásrohamokat.

5. Sovány hús

Halak és szárnyasok kerüljenek a tányérunkra, mert remek fehérjeforrások, eltelítenek, és a zsírtartalmuk csupán 2-7 százalék között mozog, szemben más, kövér húsokéval, amikben 35-40 százaléknyi zsír van.

6. Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

Kalciumban és D-vitaminban gazdagok, segítenek az anyagcsere gyorsításában. Sok fogyókúra kizárja teljesen a tejtermékeket, pedig nem kellene, mert magas fehérjetartalmuk miatt szükségünk van rájuk. Ráadásul kutatásokban bizonyították, hogy a kalcium akadályozza a zsírok lerakódását, úgyhogy a sovány tejtermékek a barátaink a fogyókúrában.

7. Kávé

Persze nem napi hat csészével, mert még a végén csökken tőle a mellméretünk, de naponta két csésze kávét fogyasztva a koffein felpörgeti az anyagcserénket, és zsírbontó hatása is van. A fogyás érdekében hagyjuk ki belőle a három kanál cukrot, és lehetőleg ne tejszínhabbal igyuk.

Exit mobile version