5 házi gyógymód, ami tényleg működik

nlc | 2016. Január 26.
Mindenki nagymamája esküszik legalább egy tucat titkos házi gyógymódra, de nem biztos, hogy mindegyik valóban hatásos. Itt van öt olyan házi praktika, ami viszont tényleg az.

Ha inkább a természetes – de hatékony – gyógymódok híve vagy, itt van 5 házi praktika, ami tényleg beválik!

1. Hányinger csillapítása gyömbérrel

Ha a hányingert szeretnéd enyhíteni, készíts fagyasztott gyömbérchipset! Először forró vízben főzd meg a friss gyömbért, reszeld le, majd jégkockatartóban fagyaszd le. Ha hányinger kínoz, szopogasd ezeket a kockákat – még terhesség alatt is jó ötlet lehet.

2. Fokhagymát torokfájásra

A fokhagyma igazi konyhai csodaszer, és a torokfájást is képes pillanatok alatt megszüntetni. Nyomjunk fokhagymát egy pohár langyos vízbe, és gargarizáljunk vele napi kétszer, három napon keresztül. A meleg víz nyugtatja a gyulladt torkot, a fokhagyma pedig felveszi a harcot a baktériumokkal.

3. Köhögés ellen édesség

Végre egy igazán kellemes házi praktika: köhögés ellen együnk meg egy-két kocka étcsokoládét! Ha ez sem segít, éjszakára egy kanál méz a köhögő ember legjobb barátja lesz.

4. A hársfatea leviszi a lázat

Már sokszor bebizonyosodott, hogy a gyógyteák mennyire hatásosak – a hársfa virágából készült tea például még a lázat is képes levinni!

5. Puffadásra borsmenta

A borsmentából nemcsak isteni teát lehet készíteni – arról nem is beszélve, hogy még a sportteljesítményünket is javíthatja –, de a kellemetlen puffadásra is kiváló megoldást jelenthet. A borsmenta megöli a puffadást okozó baktériumokat, és megnyugtatja a gyomorban található izmokat is.

Forrás: Prevention

Exit mobile version