7 napos káposztaleves-diéta és egy szuper recept

nlc | 2016. Január 26.
A káposztaleves amellett, hogy szénhidrátban és kalóriában szegény, rendkívül gazdag rostban, tápanyagokban, ezért érdemes a diétába is beillesztened. A 7 napos káposztaleves-diétával pedig egy-két fölös kilótól is könnyedén megszabadulhatsz.

Ha csupán néhány kilótól szeretnél éhezés nélkül megszabadulni, ideális megoldás lehet számodra a káposztaleves-diéta. A 7 napos programhoz nyújtunk segítséget, sőt megosztunk veled egy különlegesen finom káposztaleves-receptet is, amelyet egy hét leteltét követően sem fogsz utálni.

Így épül fel a 7 napos káposztaleves-diéta

A diéta során fontos, hogy naponta többször és inkább kisebb mennyiségeket fogyassz, mint hogy egy-két alkalommal túlzottan teletömd a gyomrod. Lényeges a napi 2 liter szénsavmentes ásványvíz elfogyasztása is.

A káposztaleves-diétába csak akkor vágj bele, ha teljesen egészséges vagy. Kismamáknak, megterhelő fizikai munkát végzőknek, gyerekeknek sem ajánlott a háziorvos javaslata nélkül.

Szuper recept a 7 napos káposztaleves diétához

Hozzávalók

Így készítsd el a 7 napos diétához a káposztalevest

Aprítsd fel a megtisztított vöröshagymát, és egy nagyobb fazékban a felforrósított olajon kissé pirítsd meg.

Kockázd a megmosott paprikát, paradicsomot, karikázd a megpucolt petrezselyemgyökeret, sárgarépát és gombát, szeleteld vékony csíkokra a káposztát.

A zöldségeket dobd a hagymára, öntsd fel vízzel és a savanyúkáposztalével, lassú tűzön, fedő alatt főzd puhára. Amikor a víz felforr, ízlés szerint sózd, borsozd a levest, tedd bele a fokhagymát és a petrezselyemzöldet is. Amikor elkészült, a diéta előírásának megfelelően fogyaszd.

További diéta témájú cikk az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version