Így segíthetsz te is megmenteni a méheket

nlc | 2016. Március 22.
Régóta kongatják a vészharangot a méheket sújtó világméretű pusztulási hullám miatt.

A haszonnövényeink jelentős részét méhek porozzák be, ezért a méhek pusztulása komoly éhínséget vetíthet előre, ha nem állítjuk meg a folyamatot. 

Szerencsére mindenki hozzátehet egy keveset a méhpusztulás megállításához, sem sok pénz, sem rengeteg energia nem szükséges hozzá.

Ültess vadvirágokat! A méhek imádják a vadvirágokat, mert könnyen hozzáférhető és bőséges táplálékforrást jelentenek számukra, ami a nemesített virágokról sok esetben nem mondható el. A vadvirágos kert egyébként divatos kertészeti trend is egyben. Ha csak pár négyzetméternyi, de akár néhány nagyobb virágcserépnyi területet beszórsz ilyen virágok magjaival, már tettél valamit.

Ilyen egy igazi méhlegelő

Támogasd a helyi növénytermesztőket és méhészeket! Ha tőlük vásárolsz, minden szempontból jót cselekszel, nem csak a méheket segíted.

Ne használj növényvédő szereket! A növényvédő szerek pusztító hatással lehetnek a méhekre, inkább biológiai módszerekkel próbáld védeni a növényeidet.

Állj le a túlzott gazolással! Nem kell ész nélkül irtani a gyomnak számító növényeket. Közülük sok, például a pitypang, remek méhlegelő, ráadásul korán nyílik, amikor még kevés a méhek számára a táplálék. Te is jól jársz, hiszen kevesebbet kell dolgozni.

Forrás: mashable.com

Exit mobile version