“Egy plüssmacival nem tudok szeretkezni” – 14 mondat szex nélkül élő magyar pároktól

Bibók Bea | 2016. Július 26.
Ma Magyarországon meglehetősen nagy arányban, közel a párkapcsolatok felében egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán szeretkeznek a párok. Az internet világa, a pornó jelenléte, a nőiség és a férfiség megélésének hiánya, a stressz és frusztráció magas foka mind-mind hozzájárul ehhez a jelenséghez. 14 mondat 14 embertől, aki egy ideje szex nélkül él, hiába van párja.

Nagyon gyakori, hogy a vágy hiányából fakadóan nem szeretkeznek a párok, ami miatt sokszor a másik fél a magányos maszturbációt választja, sokszor ezt pornóra teszi. A pornó egy olyan hatás a mai világban, ami miatt az emberek az ott látottakat tekintik elvárhatónak partnerüktől. A pornóban nem látszanak az érzelmek, nincsenek életszerű történetek csak maga az aktus.

A való életben már az egészen fiatalok is ezt másolják. Mivel nekik nem sikerül oly módon szexelni, mint a filmekben, ezért kudarcként élik meg a szexuális életet. Kudarcokat viszont nem gyűjtünk mi emberek, így a biztonságosabb megoldás egy pár életében, ha nem szexelnek. Ahhoz, hogy ez megváltozhasson, a szexualitáshoz való viszonyunkat alapjaiban kellene megváltoztatni.

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

 

Olvass még a szexről!

Exit mobile version