Egy plus size modell fontos sztorja áll az új Barbie baba mögött

nlc | 2016. November 21.
A Barbie végre nem betegesen vékony derekú, aránytalanul karcsú figura – ezúttal ugyanis egy valódi nőről mintázták. Nem is akárkiről.

Egy ideje már a legendás és feministák által gyakran támadott Barbie babát gyártó Mattelnek sem volt más választása, mint hogy bekapcsolódjon a pozitív testképet és diverzitást hirdető mozgalomba: ekkor jelentek meg az arányosabb és változatosabb, különböző bőr- és hajszínekben készülő Barbie-k.

Az persze nem változott, hogy Barbie – legyen fekete vagy rézbőrű – mindig ugyanaz a magas és karcsú, hamis testképet hirdető figura, mint ami eddig volt – egészen mostanáig. Ezúttal ugyanis az ismert plus size modellről, Ashley Grahamről mintázták a babát, ami így sokkal életszerűbb, és bizonyára sokak számára sokkal szerethetőbb játék lett.

 

Graham volt az első plus size modell, aki bikinire vetkőzhetett a Sports Illustrated magazinban, és egyébként is híres arról, hogy mindenhol a pozitív testképet és az önelfogadást népszerűsíti.

Graham állítólag a Mattellel együttműködve kikötötte, hogy a róla mintázott babának mindenképp érjenek össze combjai, és egyébként nagyon elégedett a kerek formájú, mégis dögös Barbie-val.

A baba a Mattel “Sheroes” női hősöket megmintázó projektjének keretei között jött létre, egyelőre kereskedelmi forgalomban még nem kapható, de ez elvileg csak idő kérdése.

BrightSide

Exit mobile version