7 tudományosan igazolt jel, hogy átlagon felüli az intelligenciád

nlc | 2016. December 08.
Mindig késésben vagy, lusta vagy és rendetlen? A tudósok szerint okosabb vagy az átlagnál!

 Meglepő tulajdonságokról derítették ki a tudósok, hogy az átlagon felüli intelligencia jelei lehetnek. Általában a késésre, a rendetlenségre és az aggódásra nem pozitív jellemzőkként gondolunk, mégis többek között ezek jelzik, ha valaki okosabb, mint az ember többsége. Teszteld magad most te is!

1. Kevésbé követed a hagyományokat

A hagyományokhoz való merev ragaszkodás gyakran kéz a kézben jár a dobozban gondolkozással. A nyitottság, a befogadószellem pedig a magasabb intelligenciával.

2. Szívesebben vagy egyedül

A British Journal of Psychology folyóirat egy friss tanulmánya szerint az aktív társadalmi élet nem tesz boldogabbá. Az introvertált személyiségtípusú emberek általában magasabb eredményt érnek el az intelligenciateszteken is.

3. Rendetlen vagy

Láttál már olyan kreatív műhelyt, ahol katonás rend honolt? Az inspirációhoz, a gondolkodáshoz szükség van legalább egy kis egészséges kupira. Megjegyzendő, hogy a másik véglet, a káosz is gátolja a hatékony munkát.

4. Könnyen elkalandoznak a gondolataid

A tudomány szerint minél intelligensebb valaki, annál nehezebben összpontosít egyetlen dologra. A kulcs, hogy ilyenkor ne a mobilodon kezdj pötyögni, hanem egy másik, értelmes fókuszpontot találj.

5. Sokat aggódsz

A híres bibliai idézet úgy tartja, “boldogok a lelki szegények”. Van benne igazság: minél többet tudsz, minél szélesebb a látószöged, annál több okot találsz a stresszre és a szorongásra.

6. Káromkodsz és későn fekszel

Meglepő módon ez a két rossz szokás, a káromkodás és a késő estig ébren maradás, ami gyerekkorunk óta tiltott gyümölcsnek számít, pszichológusok által alátámasztott jele a magasabb intelligenciának.

7. Lusta vagy

A lustaságot a kutatók  a nehéz elköteleződéssel állították párhuzamba. Azaz: ha nem tudsz kötődni egy cselekvéshez, mert nehezen látod meg benne az értelmét, inkább kihagyod. Ez viszont arra utal, hogy elgondolkoztál, miért jó, hasznos, értelmes az adott dolog – tehát olyanokat is megkérdőjelezel, amiket a többség nem.

MyDomaine

Exit mobile version