Megnyílt az első iskola, kizárólag transznemű diákoknak

nlc | 2017. Január 02.
Az indiai Kerala államban az első évfolyamon hat diákkal megnyílt az első iskola, ahová kizárólag transznemű tanulók járhatnak.

Az indiai Kochi városában kezdte meg működését a kizárólag 25 és 50 év közötti, transznemű diákokat  fogadó iskola – írja a humenonline.hu.

A Sahaj International első évfolyama hat diákkal indult, de a tanárok és trénerek – akik szintén transzneműek – bíznak benne, hogy hamarosan ez a szám megduplázódik. Az iskola vezetésének nem titkolt célja, hogy amennyiben a modell sikeressé válik, India-szerte hasonló intézményeket nyissanak.

Vijayraja Mallika igazgató szerint az államban jelenleg hozzávetőleg 25 ezer transznemű él, 57 százalékuk nem tudta befejezni tanulmányait a rájuk nehezedő stigma miatt. Az iskola célja, hogy náluk minél többen eljussanak az érettségiig.

Indiában legalább kétmillió transznemű él. Noha a Legfelsőbb Bíróság 2014 óta azonos jogokat biztosít nekik (házasodhatnak, örökölhetnek, oktatási intézményekben is tölthetnek be pozíciókat), negatív diszkriminálásuk nem tűnt el nyomtalanul – olvasható a cikkben.

Exit mobile version