4 ok, amiért el kell kezdened jógázni, ha introvertált vagy

nlc | 2017. Január 25.
Van pár nyomós érvünk amellett, hogy miért a jóga lesz számodra a megfelelő sport, ha az introvertált, befelé forduló emberek táborát erősíted.

 Az ideális péntek estéd: bekuckózni a kanapén egy forró teával, egy jó könyvvel, esetleg a kutyáddal/cicáddal. Az ideális szombat estéd? Ugyanez! Kimerít a felszínes csevegés, de akármennyit tudnál a saját gondolataidon tipródni? Üdv az introvertáltak táborában! 

Ha befelé forduló típus vagy, gyakran érezhetsz késztetést rá, hogy változtass: legyél szociálisabb, barátkozz többet. A jóga abban is segíthet, hogy legyőzd ezt a frusztrációt, elfogadd és szeresd magad olyannak, amilyen vagy – eközben pedig úgy leszel nyitottabb a külvilágra, hogy észre sem veszed majd! Íme, négy ok, amiért az introvertáltaknak különösen jót tesz a jóga:

1. Kimozdít otthonról

Egy jógaórán nem kell a felszínes interakcióktól és az üres csevegéstől tartanod. Senki nem fog furcsán nézni rád, ha nem beszélsz sokat. Mégis legalább kimozdultál otthonról, impulzusokat gyűjtöttél – anélkül, hogy megerőltetted volna magad.

2. Igazodik a habitusodhoz

A jóga a befelé figyelés művészete, amit te már jól ismerhetsz, hiszen imádsz elmélyedni magadban, a gondolataidban.

3. Bárhol gyakorolhatod

Ha nagyon nem akaródzik kimozdulnod, otthon is gyakorolhatsz, így nem fogsz kiesni a ritmusból és folyamatosan fejlesztheted magad!

4. A jóga nem ítélkezik

 Aki komolyan gyakorolja a jógát, az mentes az ítélkezéstől. Míg sok helyen hátrány, ha introvertált típus vagy, egy jógázós közösségben nem kell attól tartanod, hogy ez alapján ítélnének meg.

 YogiApproved

Exit mobile version