“Csak mert kövér vagyok, beszóltok, pedig a vékony barátnőm se egészségesebb”

Pöttyös Panna | 2017. Január 31.
A pozitív testképért kampányoló, most plus size, korábban anorexiás nő kiakadt azon, hogy az emberek azt hiszik, aki kövér, az betegségre hajlamos, bezzeg a vékonyak egytől egyig egészségesek. Pedig nagyon nem!

Aki jár bármilyen edzésre – én például jógára –, az pontosan tudja, hogy sokszor nem feltétlenül a vékony lányok viszik a prímet. Gondolok arra, hogy én vékony lányként nem tudok olyan spárgát lenyomni, mint a kettővel mellettem jógázó – egyébként nálam sokkal ducibb – Kriszta. Szóval például a hajlékonyság nem a kilókon, hanem a gyakorláson múlik.

Ezért is tetszett a plus size Megan Jayne Crabbe bejegyzése Instagramon, mindkét képen ő van két és fél év különbséggel. És a jobb oldali a mostani külalakja, büszke rá, és szeretné, hogy egyre többen jönnének rá, hogy nem attól érzed magad jól a bőrödben, ha kockahasad van.

 Vannak vékony emberek, akik nem mozognak, összevissza esznek mindent, tehát nem feltétlenül egészségesek ők. Viszont senki nem szól be az egészségükre, mert vékonyak. Szóval Megannak sokan írnak, és próbálják meggyőzni, hogy ő bizony nem egészséges, mert kövér. Hát ezeket üzeni nekik:

“Nem döntheted el ránézésre valakiről, hogy egészséges vagy sem. Vannak kövér, egészséges és vékony, beteg emberek. És egyébként más emberek egészsége nem a te dolgod, csak ha orvos vagy, vagy konkrétan megkérnek rá, hogy mondjad el a véleményedet. És különben is egy ember nem attól értékes, hogy kövér vagy sovány, hogy egészséges vagy beteges. Az biztos, hogy az önutálat meg mindenkire egészségtelen.

Különben is az egészség szót egy teltebb ember orra alá dörgölni egyáltalán nem azt jelenti, hogy valaki aggódik a másik egészségéért. Egyszerűen csak nem akarnak maguk körül »ilyen embereket« látni.”

 

 

 

 

Exit mobile version