Ezt az öt dolgot figyeld párkeresés közben a pszichológusok szerint

nlc | 2017. Február 27.
Ha lenne bevált recept a pártalálásra, valószínűleg nem lenne szükség egy újabb ilyen cikkre, és bár receptet ajánlani most sem tudunk, azért elmondjuk, mi az az 5 dolog, amire midnenképpen érdemes figyelni!

1. Külső helyett kedvesség

Arany igazság és mégis muszáj kihangsúlyozni: a külsőnél sokkal fontosabbak az olyan tulajdonságok, mint a kedvesség, a megértés és a hűség. Ezt persze nehéz olyankor elhinni, mikor a kedves és hűséges férfival szemben egy velőtrázóan jóképű vetélytárs áll. Pedig a tudományos tények azt igazolják, hogy a puszta vonzalom legfeljebb rövid távon tarthat ki – egy hosszú kapcsolatban már sokkal fontosabb a fent említett három tulajdonság.

2. Hasonlóság

Kutatások garmadája igazolja, hogy elsősorban a hozzánk hasonló emberekhez vonzódunk, egy ilyen pár pedig azért is lehet “praktikusabb”, mert kisebb az esély a konfliktusok kialakulására. A közös hobbik, az azonos ízlés ételekben vagy filmekben mind harmonikusabb párkapcsolathoz vezethetnek, ezért nem biztos, hogy érdemes az “ellentétek vonzzák egymást” mondásra apellálni.

 

3. Lelkiismeretesség

Olyat keressünk, aki lelkiismeretes és megbízható, még akkor is, ha eddig nem ez szerepelt első helyen a szexi személyiségjegyek listáján. Az ilyen emberekkel sokkal könnyebb együttműködni, mi is számíthatunk rájuk és a stabilabb bizalomra könnyebben is építkezhetünk.

4. Érzelmi stabilitás

Ez a legfontosabb jellemző a másikban, ami hatással lehet a párkapcsolatunkra. Azok, akik érzelmileg nem olyan stabilak, hajlamosak lehetnek hirtelen hangulatváltozásokra, kiszámíthatatlanok lehetnek, hamar dühbe jöhetnek. A kapcsolat mindig akkor működik harmonikusan, ha a benne élő felek is rendben vannak saját magukkal.

5. Közös hit

És nem vallásos hitről van szó, hanem a közös munkát igénylő kapcsolatba vetett hitből. Fontos, hogy mindkét fél tisztában legyen vele, hogy egy jól működő párkapcsolathoz rengeteg munka és idő kell, a viták pedig (amennyiben a megfelelő keretek között zajlanak) nem feltétlenül negatív élmények, csupán a fejlődés elengedhetetlen állomásai.

 

PsyhcologyToday

Exit mobile version