3 könnyű, finom vacsora fogyókúrázóknak

nlc | 2017. Március 17.
Ha azt hitted, hogy fogyókúra alatt el kell felejtened a vacsorát, nagyon tévedsz. Csak az nem mindegy, mikor, mit és mennyit eszel. Hoztunk 3 jó receptet.

Sajtos marhasteak salátával

Steak hozzávalói

Saláta hozzávalói:

A krumplit főzd meg sós vízben. A hagymát fonnyaszd kevés olajon. Ha elkészült, a krumplit és a hagymát összekeverve sózd és borsozd, majd pirítsd meg a sütőben. A steakhez a húst süsd meg kevés olajon, mindkét oldalát 3-3 percig. Aztán vágd a húst csíkokra, reszeld rá a sajtot, és tedd vissza a sütőbe pár percre. A saláta hozzávalóit rakd össze. A fogyókúrázók a krumplis köretet és a sajtot elhagyhatják.

Feta sajtos zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

Vágd fel a hagymát és 2 evőkanál olajon párold meg. Tedd hozzá a borsót és öntsd rá a zöldségalaplevet. Reszeld bele a fokhagymát, sózd, borsozd az ételt. Add hozzá a szerecsendiót is. Ha megfőtt a borsó, turmixold össze az egészet. Tálald fetasajttal.

Egyben sült csirke vegyes salátával

Ez a világ legegyszerűbb receptjeinek egyike, mégis a legfinomabb vacsoráid közé sorolod majd. Mivel könnyű elkészíteni, nem is lesz vele sok gondod. A csirkét kend meg olívaolajjal, sózd be mindenütt, majd tedd az olajjal kikent sütőbe. Önts alá kb. 1 deci vizet, és alufóliával borítsd be a tepsit. A csirkét tedd be 180 fokra, és süsd, amíg meg át nem puhult. Amikor leveszed róla a fóliát, vigyázz, a kicsapó gőz meg ne égesse a kezed!

Ha elkészült a csirke, vedd le róla a borítást, és tedd vissza a sütőbe 200 fokra, és addig süsd, amíg szépen meg nem pirul. A salátát, amelynek az alapanyagát magad is megválaszthatod, állítsd össze, és ha belefér az étrendedbe, ízesítsd öntettel. De anélkül fogyasztva is mennyei lesz ropogós csirkével.

Exit mobile version