A pofás filterrel felturbózott, művészi kompozícióba rendezett ételek töretlen népszerűségnek örvendenek az Instagramon, de nem biztos, hogy a sok lájk megéri… Egy friss amerikai kutatás szerint ugyanis az étel meginstázása jelentősen ronthatja az étkezés élményét.
Elsősorban például azért, mert túl magasra helyezzük az elvárásainkat. A meginstázott ételt különlegesnek, ebből kifolyólag különlegesen finomnak képzeljük, mikor feltöltjük az oldalra, ezzel szemben pedig még egy amúgy finom íz is csalódást okozhat. A másik probléma ezzel ellentétben az lehet, ha a valódi étkezés előtt már telítődünk az ételek látványával, és így kicsit lankad a lelkesedésünk, mire a valódi fogáshoz érkezünk.
Nem véletlen, hogy már számos étterem és séf – köztük olyan nevek is, mint Heston Blumenthal – arra kérték vendégeiket, hogy vacsora közben tegyék zsebre a mobiltelefonokat, és próbálják egyszerűen csak élvezni a feltálalt ételeket.