8 brutálisan őszinte Facebook-értesítés, aminek léteznie kellene

Horowitz Katalin | 2017. Június 14.
Egy volt osztálytársad lájkolta a fesztiválszelfidet, egy kollégádnak tetszett a komment, amit a főnök nyaralós fotója alatt hagytál, miközben bejelölt az a helyes srác, akivel a Balatonnál ismerkedtél össze. Ezeket az üzeneteket ismerjük, azonban a közösségi oldalon akadnak olyan helyzetek is, amikor a kevésbé pozitív történésekről is szeretnénk értesülni. Lássuk, melyek ezek.

1. A szakítás valódi oka

A Facebookon bejelölhetik egymást a párok, hogy mindenki lássa, ők ketten egyek, közös a szívverésük, és egyébként is, ők nagyon boldogok. Ez így rendben is van, szívmelengető látni, hogy egy barátunk, ismerősünk megtalálta a nagy Ő-t. Aztán ha elmúlik a szerelem, a “kapcsolatban” státusz először “bonyolult kapcsolatban”-ra változik, majd idővel megszűnik. Ilyenkor persze a szerencsétlen felek napokig sajtótájékoztatókat tartanak minden ismerősnek, hogy mi volt a kiváltó ok, és milyen viszonyban vannak a szakítás óta.

Mennyi időt takaríthatnának meg ezzel a módszerrel:

2. A titokzatos státuszok címzettjei

Mindenkinek van olyan ismerőse, akinek időnként furcsa, látszólag a vakvilágba írt posztjairól pontosan tudjuk, hogy valakinek szólnak, nagy valószínűséggel az adott illető egyik közeli ismerősének, viszont a néhány szavas, passzív-agresszív mondatból csak az nem derül ki, hogy kinek és miért jár a virtuális kifakadás.

Jóval egyértelműbb lenne, valahogy így:

3. Mire számíthatsz az új pasiddal?

Amikor egy új kapcsolatba bonyolódik az ember, megesik, hogy az új kedvesének múltja sötét titkokat rejt. Ennek az egyik kellemetlen változata, amikor egy, a korábbi szakítást feldolgozni képtelen egyeddel van “megáldva”, aki kényszeresen minden posztját lájkolja, virágot küld a szülinapjára, illetve véletlenszerűen hagy a lakása előtt 8 doboz cigirágót, mert egyszer a srác megemlítette, hogy az milyen vicces.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezt már a legelején közölné a Facebook, hogy fel lehessen készülni rá.

4. Amikor kiderül, hogy az exed még mindig utánad vágyakozik

Tegye fel a kezét, aki még soha nem nézett rá az exe profiljára, és nem időzött el pár fotónál, amiről kellemes emlékek jutottak eszébe. Ilyenkor egy meggondolatlan lájk – főleg ha az adott kép már többéves – igen kínos szituációt tud előidézni.

Sokkal tisztább lenne a helyzet, hogy mindenki tudná, hogy erről az egykori barát vagy barátnő is értesül. Így mindenki mérlegelhetné, hogy kattint-e vagy sem.

5. Figyelem, babát várunk!

Az áldott állapot hírét nem mindenki szokta bejelenteni a közösségi oldalon, az ismerősöket így általában váratlanul éri, amikor megérkezik az első adag ultrahang- és/vagy babaruha-cunami, cukiskodó fotók és szirupos posztok formájában.

Sokan valószínűleg nagyobb összeget is kiadnánk az alábbi funkcióért:

6. Ki kavart kivel?

A céges partik és házibulik kiváló táptalajt nyújtanak a pletykáknak, pedig mennyi találgatást úszna meg mindenki – ennek sokszor az érintettek örülnek a legjobban –, ha másnap egyből kiderülne, hogy ki, kivel, hol és mit csinált.

7. Kizárt, hogy így nézzen ki élőben!

Az emberiség egyik kedvenc sportja az irigykedés, a Facebookon megjelenő látványos, dekoratív fotók láttán pedig sokan egyből képi manipulációt kiáltanak, ha valaki már gyanúsan tökéletesen néz ki egy-egy fotón.

A transzparencia jegyében követeljük, hogy legyen ilyen funkció!

8. De… most… miért??!?

Ha valaki se szó, se beszéd megszakítja velünk a kapcsolatot, elképzelhető, hogy valami olyasmit osztottunk meg vele, amire nem feltétlenül volt kíváncsi. Személyiségfejlődési szempontból hasznos lenne, ha ilyenkor kapnánk valamiféle visszajelzést, hogy mit csináltunk rosszul. 

További cikkek a közösségi médiáról az NLCafén:

Exit mobile version