16 éves lány harcolta ki a hidzsábos emojit

nlc | 2017. Július 20.
Most már a hidzsábot viselő nők is választhatnak olyan emojit, ami őket reprezentálja, ezt pedig egy szaúdi kamaszlánynak köszönhetik!

Az emojikészlet először csak egy rakás vicces piktogram tárháza volt, mára azonban a társadalmi egyenlőségért való küzdelem egyik harctere lett, így szinte nap mint nap érkezik valamilyen panasz vagy kérvény, melynek hatására folyamatosan születnek az újabb, sokszínűbb képecskék.

Az alig 16 éves Rayouf Alhumedhi például azért küzdött, hogy a készletbe bekerüljön a muszlim nőket reprezentáló hidzsábos emoji is. Állítólag az egész ötlet akkor merült fel, mikor a kamasz barátaival sms-ezett egy WhatsApp-csoportban, és rájöttek, hogy nincsen olyan emoji, amely őt szimbolizálná. A lány megírta kérvényét a Unicode Consortiumnek, és most hétfőn, a nemzetközi emojinapon (!) az Apple már be is jelentette, hogy néhány más javaslat mellett Alhumedhi indítványát is elfogadták.

A hidzsábos emoji mellett a tervek szerint érkezik majd szoptatós nő is, és elvileg mindegyik több bőrszínben lesz majd választható.

Independent

Exit mobile version