Makulátlan őszi smink – anya-lánya program

nlc | 2017. Október 02.
Az idei őszi–téli kifutói sminktrendek között az egyik leggyakoribb, visszatérő elem, a tiszta, makulátlan sminkalap, alig némi pírrel meghintve, nude ajkakkal megbolondítva.

Ha valamikor is gondolkodtunk azon, hogy a kislányunkkal közösen merüljünk el a make-up világában, anélkül, hogy túlbuzgó sarjunkat túl messzire engednénk a „vakolatokkal”, erős rúzsokkal való kísérletezésben, akkor most itt az idő!
A natúr sminkek kifejezetten szerethető trendnek számítanak az aktuális kedvencek között, és tökéletes alkalomnak arra, hogy a make-up világa iránt már érdeklődő gyermekünkkel közös, szinte csapatépítő programot csináljunk. A közös időtöltés, az akár nevetésbe torkolló első próbálkozások, az összemaszatolt, majd egyenesen a mosásba kerülő ruhák minden percet megérnek, ha a kislányunknak örök, felejthetetlen emléket szerzünk vele. De lássuk, hogyan is érdemes bevonnunk őt a nude, természetes nappali sminkünk közös elkészítésébe.

1. A makulátlan, visszafogott smink lényegében az egészséges, ápolt bőrt ünnepli és helyezi középpontba, amivel természetesen a fiatalok nagyrészt eleve meg vannak áldva. Az anyukák esetében az alapozás a természetesség jegyében történjen, éppen hogy csak finoman felvezetve az arcra az alapozót, mindezt üde, légies rétegben. Felejtsük el az árnyékolókat, játsszunk inkább csak a krémesen csillogó fényhatásokkal, esetleg highlighterekkel.

2. Pír terén már a kislányunk is bevetheti magát, a kicsik a nagy, puha, simogató ecsetek hívei lehetnek, de mi dolgozhatunk az ujjaink begyével is a sápadt brit szépséget idéző halovány arcpír elérése érdekében. Mindkettőnk pirosítója legyen halvány, gyengébben pigmentált verzió, az üde árnyalat pedig ezen belül lehet barackos, mályvás vagy bazsarózsás is, a lényeg, hogy a babás elsatírozásra szavazzunk, ne pedig a nagy plecsniként odahelyezett „foltokra”. Így a kicsiknek is példát mutathatunk a kevesebb több elvéből. Tökéletes bőrnél – márpedig a kis hercegnőknél ez többnyire adott – jöhetnek a selyemfényű pirosítók. Ha nálunk azért van mit elrejteni a bőrfelszínen, akkor maradjunk a matt textúráknál.

3. Az ajkakon a pír óvatos visszafogottsága köszönjön vissza. A szofisztikált hatást a pír esetében ajánlott árnyalatok, vagyis a barackos, mályvás, bazsarózsás vagy a nude különböző verzióival érhetjük el. Fontos, hogy ennél a trendnél nem megengedett az erős kontúr, inkább ecsettel vagy ujjbegyekkel dolgozzunk, viszont a hatást tekintve szabadon választhatunk. Szatén-, bársony-, matt vagy akár selyem-, üvegfényű rúzs is lehet a befutó, a lényeg, hogy szépen illeszkedjen a sminkünkbe.

4. A hab a tortán természetesen a visszafogott szempillaspirálozás ennél a sminknél, legalábbis a felnőtt „sminkmesterek” estében, de amennyiben engednénk a kicsik könyörgésének, fontos, hogy hipoallergén spirált válasszunk! Köztes megoldásként természetesen az extra csillogást adó bónusz ajakfényt is bevethetjük, mintegy kárpótlásként az elmaradt szempillaspirálozás helyett.

Exit mobile version