8 dolog, amit megtehetsz a nehezen koncentráló gyermekedért

nlc | 2017. Október 09.
Relaxációs technikák, kevesebb tévé, több mozgás – elmondjuk, hogyan segíthetsz a gyermekednek.

A legtöbb szülő tapasztalta már, hogy milyen az, amikor tanulási nehézségekkel küzdenek a gyerekek az iskolában. A stressz mellett a koncentrációs zavarok is meghatározhatják a kicsik mindennapjait. Vannak, akik csak időszakosan találkoznak hasonló gondokkal, míg másoknak a hétköznapjaira is rányomja a bélyeget az, hogy a gyerekek nem képesek kellő mértékben odafigyelni. Amíg ez az állapot csak néhány hétig tart, vagy nem árnyékolja be a gyerek mindennapjait, alapvetően nem szabad belőle nagy gondot csinálni.

Azonban akkor, amikor a kicsik már tanulni sem képesek, mindenképpen szakember segítségét kell kérni. Már csak azért is, mert hosszú távon nemcsak a a rossz jegyek nyomaszthatják a diákokat, hanem az önbizalmukat is jelentősen visszavetheti mindez – arról nem is beszélve, hogy olyan ez a folyamat, mint a 22-es csapdája: minél nehezebben megy a tanulás, annál stresszesebb a gyerek, és minél stresszesebb a gyerek, annál nehezebb koncentrálnia.

Vannak tanácsok, amiket érdemes megfogadniuk azoknak a szülőknek, akik gyakran találkoznak azzal, hogy a gyermekük figyelmetlen az iskolában. Hoztunk néhányat.

Exit mobile version