A legjobb mozzarellás ételek

nlc | 2018. Március 26.
Ha valami igazán finom ételre vágysz, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz, akkor jó helyen jársz.

Igen, a füstölt sonka, a bárány és a főtt tojás nélkül nincs húsvét, ez nem is lehet kérdés. De a változatos étkezést az ünnepek alatt sem érdemes elfelejteni, ahogyan azt sem, hogy a sok nehéz fogás után egy-egy könnyebb étel igazi felüdülést jelenthet. A csirke az egyik olyan alap kedvenc, amit bármikor bevethetünk. Ahogyan a mozzarella is épp ilyen, annyi különbséggel, hogy bizony az ételérzékenyeknek olyan változatát kell választaniuk, amelyikben nincs a számukra allergén anyag.

Mozzarellás penne, csirkével, édesburgonyával

A megmosott édesburgonyát szurkáld meg egy villával és süsd ki olajban. A pennét és a brokkolit (külön) főzd meg sós vízben. A csíkozott csirkemellet sózd, borsozd, és olívaolajon süsd meg. A laktózmentes mozzarellát és a főtt édesburgonyát vágd ízlés szerint apróra, majd keverd meg az összetevőket. Bazsalikommal díszítve tálald.

Paradicsomos, tárkonyos csirke mozzarellával

A darabokra vágott csirkét sózzuk be, és hagyjuk állni. Majd szórjuk meg a húst egy kevés liszttel és serpenyőben pirítsuk meg. Egy hőálló mély tálba tegyük a csirke darabokat. Pirítsuk meg olajon a hagymát és fokhagymát, majd öntsük fel a paradicsom konzervekkel és a húslevessel. Forraljuk össze és tartalékon főzzük negyed órát. Ezután mehet bele a tárkony és a babérlevél is. Ha kész, öntsük a levet a csirkére, fedjük le és 175 fokos sütőben 1 órán át süssük. A végén pár percre vegyük le a fedőt, daraboljuk a csirkére a mozzarellákat é olvasszuk rá azokat. Főtt tésztával tálaljuk.

Mozzarellás csirkemell egyszerűen

A csíkokra vágott csirkemellet fűszerezzük és rövid pihentetés után kevés vajon elősütjük egy hőálló tálban, lefedve. Ezután a felszeletelt paradicsomot és mozzarellákat a csirkére pakoljuk, megszórjuk bazsalikommal és visszatesszük a sütőbe egészen addig, amíg a mozzarella meg nem olvadt. Nagyon egyszerű és gyors recept, kezdőknek is tökéletes.

Mi az a laktózérzékenység?

A tejcukor, vagyis laktóz az emlősök tejének egy komponense. Laktóz intolerancia akkor jelentkezhet, ha a laktóz vékonybelekben történő lebontásáért felelős enzimet, a laktázt, a szervezet egyáltalán nem, vagy nem kellő mennyiségben állítja elő. Ilyenkor a laktóz nem szívódik fel a vékonybelek falán, így továbbhalad a vastagbélbe. Az ott lévő baktériumok erjesztik, feldolgozzák a laktózt: nagy mennyiségű gáz keletkezik, amely puffadást és gyomorproblémákat okoz. Ha a tejcukor-érzékenységet nem ismerik fel időben, a folyamat könnyen eljuthat a teljes laktóz érzékenységig is.

Exit mobile version