Szívszorító videó: a bántalmazott medve először lát napfényt

nlc | 2018. Június 25.
Mindezt azért, hogy az emberek jól szórakozzanak.

Az International Animal Rescue szervezet egyik feladata a Nagy Medvementés kampány keretében az, hogy a méltatlan körülmények között, rabságban tartott örményországi medvék életét jobbá tegye.

A szervezet által közzétett videón az a pillanat látható, amikor egy egész életében szűk ketrecben tartott mackót mentenek meg. Az állatmentők először azt hitték, az állat öt-hat éves lehet, azonban kiderült, hogy ennél jóval idősebb, csak a napfény hiánya és a rossz minőségű ételek miatt kicsi maradt.

Számos, ilyen körülmények között tartott medve kényszeres mozgással vezeti le az unalmát és frusztrációját: fel-le járkálnak, a falnak verik a fejüket, vagy próbálnak a rácsokon felmászni.

Az állatmentők elmondták, hogy az a céljuk, hogy valamennyi sanyarú sorsú medvén segítsenek. Azokat, amelyek fizikailag és mentálisan készen állnak erre, visszaengedik a vadonba, a többiek pedig egy medvemenhelyen találnak majd új otthonra, ahol vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és elég teret kapnak, hogy fajtájuk normális viselkedési jegyeit produkálják.

(via Metro)

Exit mobile version