Már a céges rendezvényekbe is beleszól a kormány

nlc | 2018. Július 27.
Jövő évtől kezdve éves rendezvényszervezési tervet kell készíteniük az állami intézményeknek, amit előre fel kell majd tölteni a Központosított Közbeszerzési Portálra. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal pedig eldönti, hogy engedélyezi-e az a rendezvényeket, s ha igen, akkor milyen formában.

Új idő köszönt be január elsejétől az állami intézmények céges rendezvényinek szervezésében. Egy jogszabálymódosításnak köszönhetően 2019 januárjától éves rendezvényszervezési tervet kell készíteniük az állami intézményeknek, amelyet a Nemzeti Kommunikációs Hivatal bírál majd el.

A Hivatal eldönti, hogy az intézmény megrendezheti-e az adott eseményt vagy sem, de kiköthetnek néhány feltételt, ilyenkor ők dönthetnek arról is, hogy hol legyen a céges rendezvény, ki szállítsa az ételeket és az italokat, és ők intézhetik a fellépőt is. Előfordulhat az is, hogy az egész rendezvényt a Hivatal szervezi meg.

A Hivatal útmutatója szerint idetartozik például a

Akad azért még néhány program, amit az állami intézmények saját hatáskörben is megszervezhetnek. Például egy sima céges ebéd vagy vacsora, ha azt étteremben költik el a dolgozók, vagy ha reprezentációs keretből szereznek be üdítőt vagy kávét, és azzal megkínáljak a vendéget. Szerencsére nem kell engedélyt kérniük a Közigazgatási Államtitkári Értekezletre ásványvíz bekészítéséhez sem.

Exit mobile version