Megkóstolhatja-e a bort egy 4 éves? – kommentlavinát indított el az anyuka kérdése

nlc | 2018. Szeptember 03.
Jól összeszólalkoztak az anyukák egy netes fórumon, miután az egyikük bedobta, hogy szerinte gusztustalan egy gyerek kezébe boros poharat adni.

Mumsnet anyukaportálon olyan ritka az egyetértés, mint a fehér holló. A legutóbb egy RoseGardenDreams nevű felhasználó kérdése kavarta fel a port. Az anyuka egy baráti vacsoráról hazatérve írt egy felháborodott posztot, amelyben elmesélte, hogy a vendéglátók simán hagyták, hogy 4 éves gyerekük megkóstolja a bort – szerinte azonban ez valósággal undorító.

Fotó: Shutterstock

Az egyik oldal szerint az anyuka túlreagálta a dolgot, és egy korty bor azért nagyon nem ugyanaz, mint egy pohárral adni a gyerek kezébe. A másik oldal viszont egyetértett a nő aggályaival: van, aki szerint egyenesen törvényt sértettek a szabad szellemű szülők. 

Hogy kinek van igaza, nehéz megmondani. Az biztos, hogy az alkohol már kis mennyiségben is ártalmas lehet a kisgyerekek szervezetére, egyes nézetek szerint még a szájvizekkel is vigyázni kell. Ugyanakkor egy nyalintásnyi bor nem valószínű, hogy maradandó károsodásokhoz vezetne.

cafemom

Exit mobile version