Páros edzésterv – napi 20 perc sport kifejezetten párok részére

nlc | 2018. Október 24.
Napi 20 perc intenzív mozgással karbantarthatod az egészséged, és jó formában marad a tested. De néha nagyon unalmasak ezek az edzések, és ilyenkor jó, ha van melletted valaki, aki átlendít a holtponton, és kicsit motivál. Miért ne lehetne ez a párod? Íme 3 gyakorlat, ami nemcsak hatékony, de még szórakoztató is, és erősíti az összetartást köztetek! Az pedig csak hab a tortán, hogy ezek a lakásban, sportszerek nélkül is végezhetők!

Három erőfejlesztő gyakorlatból álló páros edzésprogramot mutatunk most nektek, amivel nem csupán a napi testmozgás rutinját frissíthetitek fel, de még a párkapcsolatotokat is! Mivel a gyakorlatsor összesen körülbelül 20 percet vesz igénybe, emiatt a megszokott napirendeteket sem kell felborítanotok!

Háttal egymásnak

Ez egy nagyon vicces kis gyakorlat, ami nemcsak a lábak, a hát és a has izmait erősíti, de még a bizalmat is egymás iránt. Ugyanis ha valamelyikőtök kicsit lazábban áll hozzá, és nem figyel a másikra, akkor könnyen „felborulhattok”.
Álljatok egymásnak háttal kis terpeszben, és ereszkedjetek lovagló ülésbe, kissé előredöntve a felsőtesteteket úgy, hogy egymáshoz ér a feneketek. Ezután lassan, egymást támasztva, a tarkótokra tett kézzel guggoljatok le egészen a földig, majd ugyanilyen lassan emelkedjetek vissza az eredeti testhelyzetbe. Egymás után 3-5 guggolást hajtsatok végre. Kis pihenő után csináljatok meg egy újabb szériát. Összesen 6-7 percig végezzétek ezt a gyakorlatot.

Erős karok

Fogjátok meg egy törölköző két végét, és álljatok egymás mellé karnyújtásnyi távolságra. Emeljétek azt a karotokat vállmagasságba oldalra, amelyik a törölközőt tartja. Egyikőtök keze legyen könyékben behajlítva, a másiké pedig kinyújtva. Ezután kezdjétek el a mozdulatsort: mintha gumi expandert húznátok ki, úgy hajlítsátok a karotokat: egyikőtök maga felé húzza a törölközőt, a másik pedig ennek hatására kinyújtja a karját, és közben mindketten erőt fejtetek ki. Könnyedén szabályozhatjátok ennek az „élő expandernek” az erősségét, de érdemes minél nagyobb erőt beleadni, hiszen így fejlődik igazán a bicepsz, a tricepsz és a váll is. Egyhuzamban 15-20 hajlítást végezzetek el, majd váltsatok kart, és ismételjétek meg. Folytassátok ezt a gyakorlatot és váltogatást 6-7 percen át.

Fekvőtámasz két személyre

A fekvőtámasz kitűnő erősítő gyakorlat, ha pedig a társad egy kicsit még rá is segít, még formásabb és nagyobb izmokat fejleszthetsz vele. A mozdulatsor egy teljesen hagyományos fekvőtámaszból áll, az extra mindössze az, hogy közben a párod veled szemben és feletted áll, és a tenyerével a lapockáidra támaszkodva egy kis súlyt helyez rád. Egyszerre 10-15 fekvőtámaszt nyomjatok így le, majd váltsatok. Haladóbbak akár azt is megtehetik, hogy fekvőtámasz közben a társuk hátára fekszenek hassal, ami nagyon kellemes és vicces pozíció, de komoly izomerő kell hozzá! Amíg ez nincs meg, inkább maradjatok az eredeti változatnál.

Exit mobile version