Megmutatta anyahasát a négygyermekes anyuka, imádja a net

Torzsa Kata | 2019. Június 24.
Szerinte irreális elvárásokat állítunk a testünk elé.

Szülés után a friss édesanya hirtelen többirányú társadalmi nyomással találja szemben magát: szoptass, amíg lehet, babázz, amíg lehet, de mindeközben legyél nőies, és a hathetes kontrollra legyen kész az a bikinitest, de legalábbis a szülés előtti állapotba rázódjon vissza tested és lelked.

A négygyerekes édesanya, Mel Watts ezeket a káros elvárásokat szeretné lebontani, például legújabb posztjában is, melyben ha nem is büszkén, de mindenképpen nyíltan megmutatja az anyahasát: a négy gyermek kihordása után a hasán maradt, lógó bőrt.

Pill, csak várom, hogy visszatérjen a szülés előtti testem – két évvel később (na jó, összesen 12 év)

Oh, és ha már itt tartunk, szeretném a kamaszkori mentális egészségemet is kérném vissza, a lesz*rom-mentalitás például kifejezetten jól jönne.

NEM JÖN VISSZA EGYIK SEM.

Annyira dühös leszek, amikor emberek arról írnak, hogy hogyan rázódnak vissza a szülés után. Soha-soha nem lesz ugyanolyan sem a tested, sem a lelked, miután szültél egy gyereket.

Elmúlt, ahogy az az idő is, amikor egész éjjel bulizni tudtál, és másnap vidáman mentél a dolgodra” – írja Mel a posztjában.

Barátkozz meg azzal, amid van, vagy ha nem tetszik, változtass rajta. Időbe telik, amíg megszereted az új tenmagadat, de amikor sikerül, akkor rájössz majd, hogy annyira nem is rossz a helyzet. És az én esetemben például ráébredtem, hogy a humorérzék és a csodás hasam meghozza majd azokat a barátokat, akiket megérdemlek – ide értve saját magamat is!” – összegzi.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy Mel ennyire pozitív üzenettel tette túlélhetővé az anyaságot. 2017-ben, négy nappal a császármetszése után a következő fotót posztolta:

Fotó: themodernmumma/Instagram.

Ezzel is együtt tudunk érezni.

(Metro)

Exit mobile version