Hatlábú kiskutya lett a kicsúfolt fiú legjobb barátja

nlc | 2019. Augusztus 12.
A 15 éves Luke az interneten látta meg a különleges kiskutyát, akit Roonak nevezett el, utalásként a kengurura, mivel két extra manccsal született, így hátsó lábain ugrálva közlekedik.

Az Angliában élő Lauren Salmon nemrégiben vásárolta Root egy essexi tenyésztőtől, miután fia, Luke meglátta az interneten a hatlábú kölyökkutyát. Amikor elmentek a labradorkeverék kiskutyáért, és az meglátva őket, a hátsó lábain ugrált, teljesen beleszerettek a nem mindennapi állatba.

Amikor felugrik ránk, úgy néz ki, mint egy kenguru, innen kapta a nevét” – mondta a 33 éves Lauren. „Luke olyan, mint egy védelmező apa. Mindig együtt vannak, és együtt is alszanak” – folytatta.

Luke pikkelysömörben szenved, ami miatt hámló, piros foltok borítják bőrét. Betegsége miatt zaklatják és csúfolják a többiek. „Luke kívülállónak érzi magát betegsége miatt, most viszont rátalált a lehető legjobb barátra. Azt gondolom, hogy Roo csökkenti Luke stresszét, és ez segít állapota javulásában” – mondta a tini anyja.

Lauren kapcsolatba lépett dr. Noel Fitzpatrick közismert állatorvossal, hogy megtudja, segíthet-e Roo mozgásának javításában, mivel pluszlábai akadályozzák a járásban.

Nagyon szeretjük Roo minden porcikáját. Számunkra olyan, mint egy normális kutya – néhány pluszkiegészítővel” – fejtette ki a büszke anya. „Különleges végtagjai nem okoznak neki fájdalmat, és jól látható, mennyire tele van élettel” –tette hozzá.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version