„Tejmentes”- tejszármazék, avagy a fából vaskarika – a laktoferrin

nlc | 2020. Augusztus 08.
Az Allergia és életmód Caféblog bloggere segít tisztázni pár félreértést.

Az Allergia és életmód Caféblog bloggere több alkalommal is belefutott tejallergiás Facebook-csoportokban abba a kérdésbe, hogy egyesek a laktoferrin fogyasztását javasolták tejallergiásoknak (pl. vaspótlás vagy egyéb kedvező hatás miatt). Némelyeknek jót is tett a laktoferrin, de sajnos sokan kellemetlen tünetekkel reagáltak, és nem értették miért: hiszen az ő olvasatukban a gyártó szerint “nem tartalmaz tejfehérjét” – írja. 

Ez azért megdöbbentő feltételezés, mert a laktoferrin 100% tejfehérje, mégpedig a tejsavó egyik jellegzetes fehérjéje, de ez csak azoknak egyértelmű, akik évekig lelkesen tanulták az élelmiszerkémiát. És ez nem várható el mindenkitől. Cikkünk segít tisztázni a laktoferrin allergén tulajdonsága körüli rejtélyt. Mielőtt jóízűen elnyammognánk a laktoferrint, érdemes tudományos platformokon is utánanéznünk ezen élelmiszer allergén tulajdonságainak.

A blogger a következő forrásokat ajánlja:

További forrásokat és a teljes bejegyzést ide kattintva olvashatjátok. 

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Exit mobile version