Mennyei kávékülönlegességek otthonra

nlc | 2020. December 23.
Ha a karamell a kedvenced, imádni fogod ezt a receptet. Ha a tejszínes finomságok vesznek le a lábadról, akkor is jó helyen vagy. Egyszerűen elkészíthető kávékülönlegességeket hoztunk.

Ismerős az érzés, amikor nem elég egy egyszerű kávé ahhoz, hogy kerek legyen a napod? Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem jöhet szóba a jó öreg eszpresszó, hanem inkább azt, hogy a változatos íz kavalkádot felvonultató kávékülönlegességek még tökéletesebbé teszik az eleve nagyszerű kávéélményeket.

Az ínyencségek kedvelőinek csodás lehetőséget kínál a kávézás, hiszen megannyi csodálatos íz élményhez juthatunk a változatosság jegyében. Az pedig külön öröm, hogy nemcsak a kávézókban kaphatjuk meg ezeket az élményeket, hanem a saját konyhánkban is. Hiszen a legtöbb izgalmas kávékülönlegesség elkészítése nem ördöngösség. Hoztunk négy receptet, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

Tejszínes sűrített tejes kávé

Nem, nem írtunk el semmit, ebbe a kávéba tényleg sűrített tejet kell tenni. Az arabicából megfőzött eszpresszóhoz még melegében érdemes hozzáadni a masszát, elsősorban ízlés szerint – bár tény, hogy nem kell sajnálni belőle. Ha alaposan összekavartad a kávéval, önts bele 1 deci tejet és ezzel is keverd el. Majd jöhet a tejszín ízű fagyi, általában egy gömb elég is. A hosszú szárú kanalat készítsd elő feltétlenül, azzal kanalazhatod a mesés kávés fagyidat. A tetejéről természetesen nem hiányozhat a fahéj vagy a kakaópor, na meg a tejszínhab sem.

Jeges vaníliás csoda

Bár elsősorban a jó időben imádjuk, vannak, akik egész évben esküsznek a jeges kávékra. Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb ital a vaníliás jeges kávé. Az alapja ugyancsak egy arabicából főzött eszpresszó. Ehhez jöhet tejhab – másfél deci tejből. Mivel jeges kávé, tökéletes hozzá a vaníliás fagyi, ám azt kavard nyugodtan bele, miután az apróra őrölt jeget is beletetted. A tejszín megkoronázza az egészet. A tetejére mehet bármi, amit szeretsz, a vaníliás ízhez szinte minden illik. Az öntetek közül a csokis és a karamelles is tökélete választás, de fahéjat vagy kakaóport is szórhatsz rá. Nagyon könnyen elkészíthető, és isteni. Ugye kipróbálod?

Nutellás tejeskávé

Nem, ez nem csalás, nem ámítás, ebbe az izgalmas párosításba a legtöbben beleszeretnek, akik kipróbálják. Mivel otthon is 2 perc alatt összedobható, nagy eséllyel te is azok között a szerencsések között leszel rövidesen. Az alap megint csak egy jó arabicából készült eszpresszó, amihez melegen add hozzá a nutellát. Nem, nem a mogyorókrémhez a kávét, tehát a krémből legyen a kevesebb, az arányokról az édes szájúak se feledkezzen meg. Ha elolvadt az édesség, jöhet a habosított tej. Csak azután édesítsd, miután megkóstoltad, ugyanis valószínűleg sokan nem is szeretnék édesebbre. A tetejére mehet tejszínhab, arra pedig apró mogyoródarabok. Vigyázat, függőséget okoz! Mi szóltunk…

Karamelles ölelés

Lehet hidegen frissítő vagy forrón melengető, a karamelles tejeskávé tökéletes választás azoknak, akik valamilyen extra élvezetre vágynak. Ha forrón szereted, a friss, arabicából főtt eszpresszóhoz add hozzá a karamelles fagyit és hagyd, hogy elolvadjon. Adj hozzá meleg tejet vagy tejhabot és kavard össze. Ha hidegen szereted, a kávéba a hűtőből kivett tejet öntsd és utána tedd hozzá a karamelles fagyit. Apróra őrölt jég is mehet hozzá, ha valódi lehűlésre vágysz, de erre inkább nyáron lesz nagyobb esélyed. Tetejére tejszínhab és karamelles öntet, esetleg karamelldarabok.

Exit mobile version