Téli hajápolás: milyen kiegészítésre van szükség? (X)

hirdetés | 2022. Január 11.
Télen a haj állapota megváltozik: kiszárad, törékennyé válik, elveszíti fényét és telítettségét. Még a teljesen egészséges haj is nehezen éli túl a telet, és minél gyengébbek, annál jobban hatnak a változások.

A téli hajápoláshoz szükséges komponensek

Ahhoz, hogy a haj kényelmesen átvészelje a telet, hidratálásra, fokozott táplálásra, a szerkezetet lezáró és a statikus feszültséget csökkentő termékekre van szükség. A makeup.hu webáruházban minden, a téli hajápoláshoz szükséges kozmetikum megtalálható egy helyen.

Nézzük, milyen összetevőket is kell keresni:

Kollagén. Gyakori fehérje a szervezetben. Az életkor előrehaladtával a saját kollagéntermelés lelassul, és a haj elkezd kifakulni. Ha ehhez hozzáadjuk a hőemelkedés okozta stresszt, akkor a frizura igazi idegösszeomást kap. Annak érdekében, hogy a haj hosszabb ideig erős és szép maradjon, a kollagén kitűnő választás.

Panthenol. A hajszálakat súlytalan réteggel fedi be, védi a kiszáradástól és nem nehezíti el.

E-vitamin. Ez a fő szépségvitamin. Univerzálisan hat: táplálja és erősíti a hagymákat, serkenti a növekedést, gyógyítja a fejbőrt és küzd a korpásodás ellen. Javítja a vérkeringést és a tápanyagokat közvetlenül a tüszőkhöz juttatja azokat. Megakadályozza a hajszálak romlását, a végeket pedig a vágástól.

Kitozán. A rákfélék héjában és a planktonok, korallok és medúzák külső vázában található komponens. Erősítő elemként szolgál az élő szervezetek számára, rugalmasságot és erőt kölcsönöz a hajnak. Helyreállítja a víz egyensúlyát, oldja a statikus stresszt, ragyogást kölcsönöz. Ezzel a haj kevésbé elektromozódó, könnyebben fésülhető és fényesebb.

Hialuronsav. Behatol a bőr mély rétegeibe, nedvességgel telíti a hagymákat. A hialuronsavat a szervezet maga termeli, de az életkorral egyre kevesebb lesz belőle. Ezért idővel ajánlatos kiegészíteni a különböző ápoló kozmetikumokkal. A hialuronsavat finoman hozzá lehet adni samponhoz vagy hajmaszkhoz, de könnyű összetéveszteni az adagolást és túlzásba vinni, ezért mindenképp olvassuk el a használati utasítást, vagy kérjük profi fodrász véleményét.

Gesztenye kivonat. Tanninokat, flavonoidokat, zsíros olajat tartalmaz. Serkenti a vérkeringést, erősíti az erek és a hajszálerek falát. Táplálja a hajhagymákat, megakadályozza a hajhullást és serkenti a növekedést.

Búzafehérjék. Ezek olyan fehérjék, amelyek összetételükben egybeesnek a haj és a bőr fehérjéivel. Az összetevők mélyen behatolnak a tüszőkbe és aktiválják a növekedést. A fehérjék kitöltik az üregeket és szabálytalanságokat, helyreállítják a sérült szerkezetet. A búzafehérjék sűrítik a szerkezetet, növelik a sűrűséget, rugalmasságot kölcsönöznek és enyhítik a statikus feszültséget. A fürtök engedelmesen viselkednek, és jól ápoltnak tűnnek minden használat után.

Exit mobile version