Áztassuk a rizst főzés előtt vagy sem?

Németh Orsi | 2023. November 03.
Egyszerű feladatnak tűnik, de mégsem az. Egészen biztos, mindenkinek megvan a maga technikája, de hogy melyik a helyes? Arról most lerántjuk a leplet!

A One Good Thing oldal szerint nem kérdés, a rizst főzés előtt be kell áztatni vagy át kell öblíteni! Ez a folyamat jelentősen befolyásolhatja, hogy milyen állagú lesz a rizsünk.

Fotó: Getty Images

Több oka is van, hogy a rizst be kell áztatni:

Ha szeretnénk könnyed, puha rizsszemeket, akkor hagyjunk időt az áztatásra, öblítésre.

Ezeket a rizseket áztassuk be:

 Ne öblítsük ki:  

A rizs mosása 4 egyszerű lépésben:

  1. Öntsünk a rizst egy tálba, öntsük fel néhány centiméter hideg vízzel, majd a kezünkkel keverjük össze.
  2. Szűrjük le a rizst, majd tegyük vissza a tálba.
  3. Ismét felöntjük tiszta vízzel, majd újra átkeverjük, és leszűrjük.
  4. Ha a víz viszonylag tiszta lesz a második öblítés után, akkor elkezdhetjük megfőzni. Ha továbbra is zavaros, öblítsük át még egyszer.

Ha ezt túl időigényesnek találjuk, akkor ma már kapható rizsmosó edény is, amiben beépített szűrő található. Ez jócskán megkönnyíti a munkafolyamatokat. Intsünk búcsút a ragadós rizsköretnek!

Exit mobile version