Úgy napozz, hogy közben őrizd bőröd egészségét!

hirdetés | 2024. Május 22.
A napfény létfontosságú az egészségünkhöz. A szervezetünk működéséhez szükséges D-vitamin előanyagát ugyanis, csak a napfény UVB sugarai aktiválják a bőrünkben. Napfényre tehát szükségünk van. Amire nincs szüksége a bőrünknek az oxidatív stressz és a leégés!
Úgy napozz, hogy közben őrizd bőröd egészségét!


Bőrgyógyászati fényvédő termékekkel a nyári napsugarak mellett is megőrizhetjük bőrünk egészségét, miközben a hőn áhított barna bőrünkre is büszkék lehetünk.

A NAOS és ezen belül is a Bioderma termékei az ökobiológiát állítják a bőrgyógyászat szolgálatába, hogy bőrünk egészséget hossztávon is megőrizzük.

Az ökobiológiai megközelítés azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a bőrt szűrőkkel terhelnénk túl, jobb a saját védekezőképességét erősíteni, hogy ellensúlyozza az UVA-sugárzás hatását.


UVA és UVB sugarak – mi a különbség?

AZ UVB sugarak légkörünk 5%-át teszik ki, de mindannyian ismerjük őket, hiszen már régóta tudjuk, hogy ezek a sugarak okozzák a leégést. Rövid távú és látható hatása van:
 a bőrünk leég, majd lehámlik, általában minimális károsodást okozva a bőrünknek.

Az UVA sugarak sokkal alattosabbak. Nem okoznak gyors és látványos leégést, pedig a légkörünk 95%-át alkotják. Ezek a sugarak nem csak a bőrfelszínt, hanem a mélyebb réteget is elérik, így az epidermiszen kívül a dermiszt is károsítják. Akár napos, akár felhős az idő, akár a szabadban vagyunk, akár egy napernyő alatt vagy egy ablak mellett. Az UVA-sugárzás minden egyes nap éri bőrünket. Az UVA-sugarak oxidatív stresszt idéznek elő bőrünk felszíne alatt. Ez elváltozásokat okozhat a bőrsejtek DNS-ében. Az elváltozások idő előtti öregedéshez és a bőrrák kockázatához vezethetnek. 


Milyen fényvédőd alkalmazzunk?

A jó fényvédők UVB és UVA védelemmel is ellátják a bőrünket. A jól ismert SFP faktor az UVB védelmet jelöli. Azok a termékek, amelyeken szerepel egy körben az UVA felirat is, az azt jelenti, hogy UVA védelmi faktort is tartalmaz, amely az SPF faktor legalább egyharmadát teszi ki, vagyis egy SPF30 termék esetén az anti-UVA védelem legalább 10, és bizonyos termékek esetén sokkal magasabb is lehet.

 

Ökobiológia – Photoderm – Bioderma – NAOS

NAOS márkaként a BIODERMA Laboratóriuma a bőrt egy ökoszisztéma részének tekinti, amely állandó kölcsönhatásban van a környezetével. A Bioderma termékek fejlesztésénél ezért a legfőbb cél, a bőr ökoszisztémájának hatékonyabb megóvása, egyensúlyának folyamatos helyreállítása és a bőr természetes mechanizmusaink erősítése.

A Photoderm termékek megalkotásánál a BIODERMA Laboratóriuma szorosan együttműködött a bőrgyógyászokkal, hogy a lehető legjobb fényvédő termékekkel óvja a bőrünket. Az együttműködés eredményének köszönhetően megszületett   a csúcstechnológiás fényvédő SUN ACTIVE DEFENSE szabadalom.

SUN ACTIVE DEFENSE szabadalom

A SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM dupla védelmet nyújt a bőrnek.

Egyrészt fizikai védelmet – csak a megfelelő mennyiségű és minőségű UV szűrővel. Csak 4 szűrőt alkalmaznak az engedélyezett 32 -ből, hogy ne terheljék túl a bőrünket. Ezek mindegyikére jellemző, hogy nem okoznak hormonális zavarokat, nincsenek bennük szennyező, irritáló anyagok és tisztelik a bolygót, valamint a vízi ökoszisztémákat, mivel nem mérgezőek és nem bioakkumulatívak.

Másrészt biológiai védelmet (ectoin + mannitol), amely segít korlátozni az UV-sugarak sejtekre gyakorolt hatásait (oxidatív stressz, csökkent bőrimmunitás és DNS károsodás).

A Photoderm fényvédő termékek legfőbb ismérve, hogy kevesebb szűrőt (csúcstechnológiás ökobiológiai és biztonsági szempontok szerint alaposan átgondolt széles spektrumú szűrő) kombinálva a fejlett szabadalmaztatott biológiai védelemmel, UVB blokkot és megerősített UVA pajzsot nyújt, valamint erősíti a bőr antioxidáns védelmét és immunrendszerét.


Photoderm Eau solaire ANTI-OX SPF50

Ez a két fázisú hidratáló és antioxidáns formula, egy kellemes textúrával rendelkező fényvédő permet, amely megakadályozza a sejtkárosodást és az UV-sugarak hatására kialakult korai bőröregedést.

A SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM mellett megtalálható benne a DermShield aktív összetevő, valamint egy új ANTI-OX formula, amely 10x erősebb, mint az E-vitamin. Az ANTI-OX formulát a cianobaktériumok, a bőr mikrobiomjában jelenlévő, természetes önvédelmi képességgel rendelkező mikroorganizmusok inspirálták.


Napozás közben naponta többször is használjuk bőrre és hajra egyaránt. (felrázandó)

Photoderm Eau solaire BRONZ SPF30

Ez a legújabb kétfázisú hidratáló fényvédő permet, amely könnyű bőrérzet biztosít. Ahogy minden Photoderm termék, úgy az Eau solaire BRONZ SPF30 sincs túlterhelve szűrőkkel, hanem a Bioderma SUN ACTIVE DEFENSE szabadalommal éri el a csúcstechnológiás napvédelmet, amely az UVA sugarak ellen van megerősítve. Egyesíti a 4 – és csak 4 – nem vitatott UV szűrőket és egy biológiai védelemet, amelyek javítják a bőr védekező képességét, hogy segítsen fenntartani a hosszú távú ápolását és az egészségét a napon.

Ezt a hatást egészíti ki a DermShield aktív összetevő, amely biomimetikus zsírsavakból álló polimer, vízzel kombinálva fiziológiás pH-jú, védőfilmet biztosít a bőrnek a kiszáradás elleni küzdelemben.

Harmadik elemként pedig kiegészül a BRONZ KOMPLEXUMmal, amely 3 biomimetikus aktív összetevőből áll, komplementer hatásokkal rendelkezik, serkenti a természetes melanogenezis mechanizmust, és hozzájárul a barnuláshoz (5 nap alatt barnább bőr), miközben védi a bőrt.


Napozás közben naponta többször is használjuk bőrre és hajra egyaránt. (felrázandó)

Exit mobile version