Ezekkel a gyakorlatokkal 5 perc alatt formálhatod a combjaidat!

Borbély-Kontár Marianna | 2024. Július 07.
Ebben a cikkben három gyakorlatsort ismerhetsz meg, amivel hatékonyan formálhatod a combjaidat és jólesően átmozgathatod a vállövedet.

A falnak támaszkodva guggolásokat végezni, önmagában is erős izommunkát követel. Amennyiben ezt egy labdára támaszkodva végzed, az instabil helyzet a törzsizmaidat is megdolgoztatja, amelyet karmunkával kiegészítve extra hatékony és összetett gyakorlatokat eredményez.

Mire lesz szükséged? Egy stabil falfelületre és egy közepes méretű fitness labdára.

Névjegy: Borbély-Kontár Marianna

Marianna a gimnáziumban még a diáktársainak tartott aerobikot, aztán néhány év múlva már az élsportban remekelt, amikor önerőből térképre tette a kozármislenyi ritmikus gimnasztikát. A látássérülése óta pilatest oktat, az óráit pedig most is azzal a maximalizmussal tartja, mint annak idején az élsportban. (Korábbi beszélgetésünket Mariannal ide kattintva olvashatod el.)

A pilatest én inkább egyfajta módszernek tartom. És főleg amiatt, amit az élsportban, no és testnevelő tanárként megtanultam: ha mindig ugyanazt a gyakorlatsort csináltatom, nincs fejlődés. Fejlődni ugyanis csak akkor lehet, ha változatosak az órák és a test mindig kap legalább egy icipici új impulzust.”

1. Gyakorlatsor

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Borbély-Kontár Marianna

Fotó: Nagy Bogi

2. Gyakorlatsor

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Nagy Bogi

3. Gyakorlatsor

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Nagy Bogi

Fotó: Nagy Bogi

Ez a három gyakorlatsor lassú, precíz kivitelezéssel nagyjából 5 perc alatt teljesíthető és szériában egymás után többször is elvégezhető. Négy ismétléssel 20 perc alatt már komoly izommunkát végezhetsz. Építsd be a napi rutinodba ezt a pár gyakorlatsort és győződj meg magad a hatékonyságáról.

Edzés végén ne feledkezz meg a nyújtásról.

Exit mobile version