Mikor és miért van szüksége fényvédelemre a bőrünknek?

hirdetés | 2024. Július 08.
Az UV sugarak légkörünk 95%-át teszik ki, amelyek káros hatásairól egyre többet hallani.  Köztudott, hogy ezek a sugarak nem csak szikrázó napsütésben, hanem akár a felhőkön át is elérik a bőrünket. Ezért a válasz egyértelmű, fényvédelmre egész évben szükségünk van, de a nyári hónapokban még intenzívebben.

Az UV sugárzás azon túl, hogy a bőr idő előtti öregedését okozza, különféle bőrdaganatok képződésének kockázatát is fokozza. Sokan nem tudják, hogy a bőr egészségének megőrzéséhez nem elegendő az időszakos naptejhasználat, a hétköznapokon is szükségünk van megfelelő fényvédelemre. A legfontosabb termék ehhez egy széles spektrumú (50) UV-védelmet nyújtó fényvédő krém, amely a napi rutinunkba beépítve hosszútávon az anti-agingben is hű társunkká válhat.

Ez azt jelenti, hogy az a termék nyújthat megfelelő védelmet, amely UVA és UVB sugarak káros hatásaitól is óvja a bőrünket. Az UVB sugarak hatásai mindenki számára ismertek, hiszen a bőrpír, a leégés, szinte azonnal jelentkezik, míg az UVA sugarak alattomosan támadják bőrünk mélyebb rétegeit. Kevésbé látványosan, de jóval komolyabb károkat okoznak. Az oxidatív stressz, amelyet előidéznek a bőrünk alatt, elváltozásokat okozhatnak a bőrsejtjeink DNS-ében.

A Helia-D bőrgyógyász szakértője, Dr. Asztalos Gabriella  tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan azért kerülik a fényvédők használatát, mert attól tartanak, hogy akkor nem fognak lebarnulni. Ez az egyik legnagyobb tévhit, hiszen a fényvédőt tartalmazó termékek úgy lettek kifejlesztve, hogy kiszűrjék a káros sugarakat, a barnulást okozók viszont ugyanúgy eljussanak a bőr megfelelő rétegeibe.

A napsütés, fényvédő használata nélkül, idő előtti öregedést, hiperpigmentációt- májfoltokat, szeplőket okozhat, amelyek soha többé nem múlnak el.

Helia – D termékekkel építsük be a fényvédelmet is a napi rutinunkba!

Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrém a bőröregedés ellen

A Helia-D Hydramax termékcsaládjának fényvédője széles spektrumú fényvédelemmel rendelkezik, így kiszűri az UVA és UVB sugarakat is. A legmagasbb SPF-vel (50+), kémiai és hibrid fényvédő összetevőkkel rendelkezik. Könnyen felszívódik, nem ragad, egyben alkalmas a kiszáradt bőr hidratálására is, és a lehető legmagasabb hatásfokkal védi a bőrünket a káros sugaraktól.


Helia-D Hydramax C-Vitamin & Hialuron Duo

A Helia-D Hydramax termékcsalád C- vitaminos széruma tökéletes kiegészítője a Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrémnek, hiszen összetevői erősítik a fényvédő összetevők hatásosságát. A C-vitamin antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően védelmet nyújt a bőrünknek a környezeti ártalmakkal és az öregedéssel szemben, valamint nélkülözhetetlen a kollagén termeléséhez, ami az egyik legfontosabb fehérje a bőr egészségének fenntartásában és a fiatalos megjelenésében. A kollagén segít megőrizni a bőr feszességét és rugalmasságát, így a rendszeres használata segíthet csökkenteni a ráncok megjelenését és javítani a bőr textúráját.


Bár mindkét termék kiváló hidratáló összetevőket is tartalmaz, a tökéletesen hidratált bőrünk érdekében, a napi rutinunkba beépíthetjük a Helia-D Cell Concept 4X Hialuron Szérumot is.

Helia-D Cell Concept 4X Hialuron Szérum

4 különböző molekulasúlyú hialuronsavval és bőrnyugtató panthenollal segíti a bőrfelszín és a bőr mélyebb rétegeinek intenzív hidratálását. A dehidratált bőr szárazabb, rugalmatlanabb és fakóbb lehet, miközben az apróbb ráncok is láthatóvá válnak. A vízhiány pótlására a hialuronsav a legmegfelelőbb, hiszen a bőrben is megtalálható, úgynevezett természetes hidratáló elem, amely a saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni nedvességből, aminek hatására a bőr rugalmasabbá, puhább tapintásúvá válik. Minden bőrtípusra alkalmazható. Könnyed érzetű és gyorsan felszívódik. A többlépcsős arcápolási rutin részeként is használhatjuk.  A hidratáló krém használatát nem helyettesíti, de segít a dehidratált bőr normalizálásában. Nappal mindig használjunk fényvédőt a szérum alkalmazása után!

Dr. Asztalos Gabriella bőrgyógyász szakértő tanácsai:

  • A fényvédő krémet arctisztítást után javasolt felvinni az arcbőrre és a nyak területére, a megszokott szérumjaink és bőrápolóink után, ügyelve arra, hogy a fényvédő legyen az arcápolási rutinunk utolsó lépése, hiszen, ha plusz réteget helyezünk fel rá, az csökkentheti a hatásfokát
  • a megfelelő mennyiségű fényvédő 2 mg/cm2, aminek kiméréséhez csak húzzunk egy-egy krémcsíkot a két ujjunk belső felére, majd vigyük fel az arcbőrre és a nyakunkra
  • a fényvédő felvitele után érdemes 10 percet várni, mielőtt belekezdenénk a sminkelésbe
Exit mobile version