Egy nap alatt két tragédia történt a Balatonon

S. Z. | 2024. Július 12.
24 órán belül egy férfi Fonyódon vesztette életét, egy másik pedig Révfülöpön, a fürdőzők szeme láttára hunyt el.

Meghalt egy férfi a zsúfolt strandon csütörtökön délelőtt Fonyódon – írja a Sonline.

A lap szerint a férfi besétált a tóba a barátjával, aki néhány perccel később azt vette észre, hogy a férfi fekszik az 50 centis vízben. Azonnal kihúzták a partra, és hívták a mentőket.

Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, háromnegyed órán át folytatták az újraélesztést, de már nem tudták megmenteni a férfi életét. A Sonline azt írja, a mentők munkájának sok szemtanúja volt a strandon, köztük kisgyerekes családok.

A másik tragédia Révfülöpnél történt. A vízimentők segítségét nem sokkal csütörtök éjfél után kérte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy eltűnt egy fiatal férfi – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A vízimentők a Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajóval megkezdték a kutatást a Császtai strand mélyvizes területén. Az éjszakai hullámzás és a közel 29 fokos víz nagyon megnehezítette a kutatók munkáját, végül fél 6 környékén megtalálták az eltűnt személy holttestét.

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

A vízimentők figyelmeztetnek, hogy egyre melegebb lesz, már-már elviselhetetlen a hőség, ezért nagyon fontos a megfontolt fürdőzés, vízben tartózkodás. Azt tanácsolják, hogy aki ismert betegséggel rendelkezik, legyen még óvatosabb, ne terhelje magát. Minden esetben törekedjünk a csoportos fürdőzésre, hogy egy esetleges rosszullét esetén azonnal segítséget kaphassunk, illetve nyújthassunk.

Exit mobile version