Ezek a jelek az arcodon egészségügyi problémákra utalhatnak

CS.Á. | 2024. Július 12.
Bár az öndiagnózist semmiképp nem javasoljuk, mégis érdemes lehet megfogadni a szakértő tanácsát, és odafigyelni azokra a jelekre, melyekkel arcunk üzen nekünk.

Az arcod számos dolgot elárulhat az egészségedről és arról, ha valami nincs rendben, sokszor még azokra az egyébként megszokott és ártalmatlannak tűnő jelenségekre is igaz ez, mint a száraz bőr, sötét karikák és vörös szín, figyelmeztet a szakértő..

Dr. Eric Berg felsorolta azokat a gyakori tüneteket, amelyek az arcodon jelentkezhetnek, ha a tested segítségért kiált. Bizonyos figyelmeztető jeleket vitaminhiány vagy rossz étrend okozhat, azonban vannak olyanok is, amelyekkel érdemes orvoshoz fordulnunk, mivel egy háttérben meghúzódó egészségügyi probléma következményei is lehetnek.

Mitesszerek

D-vitamin hiánya is okozhatja a mitesszerek kialakulását. Sokszor már az is elegendő, hogy növeljük a napfényen töltött időt, esetleg vitaminpótlást alkalmazunk, ételek közül pedig érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztanunk gombát.

Szemöldök külső részének ritkulása

Ez hipotireózis jele lehet. Ha a szemöldököd külső részén hullik a szőr, az a pajzsmirigy problémájára utalhat, a jód tartalmú ételek azonban segíthetnek ennek szabályozásában, például az áfonya, a tej, tengeri halak és tojás.

Véres szemek

A véreres szem ébredéskor egy éjszakai ivászat következménye vagy akár a kialvatlanság jele is lehet, de ha rendszeresen előfordul, májproblémákra és inzulinrezisztenciára utalhat. A szakértő javasolja a gyorsételek és az alkohol kerülését, egészséges keto diéta követését és időszakos böjtölés alkalmazását.

Fotó: GettyImages

Sötét karikák a szem alatt

A sötét karikák inzulinrezisztencia jelei lehetnek. Sok cukorbetegnél pedig az is megfigyelhető, hogy pigmentfoltok jelennek meg különböző helyeken a testükön, például a hónaljukban és a nyakukon, amelyeket a magas inzulinszint okoz, amely befolyásolja a melanin termelést a testben.

Táskák a szem alatt

Ha duzzadt, táskás a szem környéke, annak a vércukor problémái is meghúzódhatnak a hátterében, ahogyan azt is jelezheti a tünet, hogy probléma van a vesénk működésével. Érdemes ilyen esetben fokozottan csökkenteni a magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztását.

Vörös arc

A vörös szín a Cushing-szindróma jele lehet, egy olyan állapoté, amelyet a túl sok kortizol hormon okoz a szervezetben. Súlyossá válhat, amennyiben észrevétlen marad és nem kezelik.

Hámló, durva, száraz bőr vagy dermatitisz

Ha ilyen bőrproblémákat tapasztalsz, azt az omega-3 hiánya és a túl sok omega-6 jelenléte is okozhatja. Kerüld a csirkehúst, sült ételeket, dióféléket, gabonákat és feldolgozott élelmiszereket, fogyassz zsírosabb típusú halakat a szakértő szerint.

via

Exit mobile version