Hogy mert meghalni az esküvőm előtt? – Döbbenetes sztorik az önző menyasszörnyekről

Fecske Bettina | 2024. Július 15.
Habár egy esküvőnek boldog és örömteli dolognak kellene lennie, sokszor éppen maguk az arák rontják el az egész hangulatot önzőségükkel és kiakadásaikkal.

Az esküvők nemcsak örömteliek, hanem egyben rendkívül félelmetesek is lehetnek. A párnak és szüleiknek például azért, hogy mekkorára dagad majd végül a végső számla, a vendégeknek és a koszorúslányoknak pedig azért, hogy milyen őrült ötletekkel rukkol majd elő a menyasszony és a vőlegény az ő „nagy napjukon”, amit nekik mosolyogva kell majd teljesíteniük.

Kétségtelen, hogy egy esküvő szervezése rendívül stresszes feladat, hiszen rengeteg elintéznivalóval jár, ha az ember meg akarja valósítani az álmait a nagy napon. Sok ara ugyanis már gyermekkora óta tervezgeti a saját menyegzőjét, így nem csoda, hogy bizonyos esetekben eléggé rá tudnak feszülni néhány dologra.

Azonban vannak olyan menyasszonyok, akik a tökéletesség hajszolása miatt átesnek a ló túloldalára, ezzel rontva el vendégeik élményét, és öregítenek néhány évet a szolgáltatóikon. Őket hívják menyasszörnyeknek.

A menyasszörnyek pokollá tehetik a saját nagy napjukat (Fotó: Getty Images)

De kik is pontosan a menyasszörnyek?

A menyasszörny fogalmával jómagam elsőként valamikor tinédzser és gyermekkorom között találkozhattam, amikor iskola után a TLC csatornáját nézve engedtem ki a gőzt. Ezen az életmóddal és divattal foglalkozó adón volt ugyanis egy műsor, amelyet nemes egyszerűséggel „Bridezillas”-nak, azaz „Menyasszörnyeknek” nevezett el a csatorna.

A sorozat olyan menyasszonyokról szólt, akik tejesen normális emberi lényből rögeszmés arákká változtak a nagy napjuk megszervezése közben. Őrült kívánságaikkal, rugalmatlanságukkal és folyamatos hisztijeikkel pedig nem csak a saját szolgáltatóik, hanem családjuk és a barátaik életét is alaposan megkeserítették.

A műsor nézése közben megfogadtam, hogy én magam sosem akarok majd ilyen ara lenni. Most, hogy én is nyakig benne vagyok a saját lakodalmam szervezésében, a testvérem egyik ruhaötletét látva mégiscsak kitört belőlem: „De hát ebben van egy leheletnyi fehér szín is!”. Amint kimondtam ezt, belém csapott a gondolat, hogy talán nem is olyan nehéz dolog menyasszörnyé változni.

Jobban belegondolva, talán ez a megjegyzésem még nem is verhetné ki annyira a biztosítékot, hiszen a „ne viselj fehér vagy fekete ruhát vendégként az esküvőkön” a kultúránk részét képezi egyfajta alapszabályként.

Mostanság azonban már az sem szokatlan, hogy az ifjú pár bevezet néhány plusz előírást, és arra kérik a násznépet, hogy mindenképpen tartsák be őket a szertartás és a lakodalom ideje alatt. Ezek a szabályok az egészen apró dolgoktól a bődületes baromságok skáláján helyezkedhetnek el valahol, és sok esetben bizony egy menyasszörny keze van bennük.

De vajon melyek a leghajmeresztőbb sztorik, amelyekben mind egy-egy menyasszörny volt érintett? Az alábbi válogatásunkból kiderül!

Célkeresztben a koszorúslányok

Bár minden kétséget kizáróan nagyszerű dolog, ha az ember lányát felkérik koszorúslánynak, nem sokra rá már jöhetnek az első fejfájások is a kiemelt hölgyek számára. A menyasszörnyek ugyanis gyakorta saját szolgájukként tekintenek saját koszorúslányaikra, akiknek nem, hogy meghatározzák, hogy mit viseljenek és csináljanak – például festessék át a hajuk színét, fogyjanak le, botoxoltassanak –, de még arra is forgatják a szemüket, ha egyikőjük időközben várandós lesz. Ha pedig a felkért lányok bárminek is ellenállnak, akkor kezdődik az armageddon.

Egy koszorúslány dolga a szolgaszerep lenne? (Fotó: Getty Images)

Számomra az egyik első döntésem, amit meghoztam a saját esküvőmmel kapcsolatban, az volt, hogy nem lesznek koszorúslányaim. Itt megjegyezném, hogy nem azért, mert nincsenek barátaim. Egyszerűen csak nem akartam belekényszeríteni őket egy olyan helyzetbe, hogy olyan színű, anyagú és fazonú ruhát erőltessenek magukra, amilyet én megálmodok nekik. Hiszen mindenki másféle alkattal bír, más a bőrtípusa, haja színe. És bár tudom, hogy vannak olyan márkák, akik arra szakosodtak, hogy azonos színből és anyagból más-más fazonú ruhát varrnak a lányoknak, még ebben a felállásban is zavart az „azonos szín” gondolata.

„Legyen mindenki kényelmes ruhában az esküvőn, amiben a legszebbnek érzi magát! Ne egy kompromisszumos darabban!” – ez az én véleményem, az alábbi történetek menyasszörnyei azonban nem így látták a dolgokat.

Nem lehetsz terhes

Ismertem egy nőt, akit felkértek koszorúslánynak az egyik rokonom esküvőjére. Házas volt, és egy ideje már próbált teherbe esni. Mikor hosszas próbálkozás után megfogant náluk a baba, a menyasszony kirúgta őt a koszorúslányok közül, mondván, hogy nagyon nagy hasa lesz már a képeken. Három hónappal később sajnos a nő elvetélt. A menyasszörny ekkor elhívta, és közölte vele, hogy most már újra lehet koszorúslány.

– szólt egy internetező vallomása, azonban nem csak az ő történetén hüledezhetünk hatalmasat.

A hajszín marad

„Egy esküvőn, ahol jártam, a menyasszörny az utolsó pillanatban rúgta ki a koszorúslányát, mert az világosabb barnára festette a haját a nagy nap előtti estén. Ez a szín pedig nem illett annyira az élénk rózsaszín egyenruhához.”

Túl kövér vagy

A nővéremet egyszer azért dobták ki a koszorúslányok közül, mert jó pár kilót magára szedett. Mivel nem volt a méretében az a koszorúslányi ruha, amit a szintén ducibb alkattal rendelkező menyasszörny megálmodott, ezért felhúzta magát, és kirakta a testvéremet a csapatból. A hosszú ideje tartó barátságuknak egy pillanat alatt vége szakadt.

Jó, hogy itt vagy!

„A legjobb barátnőm pont a vizsgaidőszakom kellős közepén házasodott meg, de természetesen mindenben számíthatott rám. Sőt. Miután 15 órát levezettem az esküvő helyszínére, közölte velem, hogy bár eredetileg minden dekorációt maga szeretett volna csinálni spórolás gyanánt, sajnos nem volt rá ideje, így segítenem kell neki. Egész éjszaka fent maradtam, varrtam és virágokat rendezgettem, amíg ő az igazak álmát aludta. Majd másnap a ceremónia előtt velem takaríttatta ki a helyszínt is.”

Sokszor egy menyasszörny nem veszi észre magát (Fotó: Getty Images)

Mindenki legyen szexi

Nem csak a koszorúslányok elé állíthatnak őrült kívánalmakkal a menyasszörnyek. Volt már olyanra is példa, hogy a résztvevő férfiak vagy más vendégek megjelenését is kontrollálta egy-egy ara az alábbi módokon.

Szőrszálhasogatás

„A legidősebb testvérem felesége mindannyiunktól azt kérte, hogy borotválkozzunk meg az esküvőjükre. Bár a bátyáim nem egy szőrős típusok, nekem dús arcszőrzetem van, és szakáll nélkül úgy néztem ki, mint egy teknősbébi. Minden alkalommal egyenesen fáj visszanéznem az esküvői fotókat.”

Vigyáz, nem férsz bele a képbe

Egy lány, akit az iskolából ismertem (nem voltunk barátok, de a szüleink igen), szigorú étrendet küldött a násznépnek az esküvő előtt, hogy senki se mutasson majd rosszul a képeken.

A te örömöd, nem az enyém

Meghökkenve tapasztaltam, hogy jó pár olyan menyasszörnnyel is találkoztak már az idők során, akik egyenesen féltékenyek voltak a figyelemre, amelyik valamelyik meghívottjukra hárult.

Hogy mertél teherbe esni?

„Három évig készültünk az esküvőnkre, amikor eljegyeztek, a koszorúslányok nagy része még szingli volt. Köztük Anna, a sztori főszereplője is. Aztán randizni kezdett egy pasival, akihez négy hónappal az esküvőnk előtt hozzáment, és teherbe is esett. Nagy pocakkal jelent meg az esküvőn, és persze magával hozta a sármos férjét is. Mindenki csak rájuk figyelt, és hallottam, ahogy róluk beszélnek. Annyira rosszul esett, hogy csak velük foglalkoznak, hogy éjfélkor sírva léptem le a saját esküvőmről. Úgy érzem, hogy Anna tartozik nekem egy esküvővel. Szerintetek igazam van?” – írta egy felháborodott ara, akit alaposan megtámadott a zöld szemű szörny.

Egy csinosan öltözött vendégnél egy menyasszörny szerint már csak egy csinos és várandós vendég rosszabb (Fotó: Getty Images)

Jóból is megárt a sok

„A mostohatestvérem kidobott az esküvőjéről, mert a férje meg merte jegyezni, hogy milyen sokat fogytam.”

Ajándékozz úgy, mint egy király

Ha esküvő, akkor el kell mondani, hogy nemcsak maga a pár verheti magát hatalmas költségekbe, hanem a násznép is, pláne akkor, ha a menyasszörnyeknek irreális elvárásaik vannak az ajándékokat illetően.

Gyakori probléma ilyenkor például az, hogy a pár tagjai kategorikusan kijelentik, hogy csak pénzt szeretnének ajándékként kapni, viszont ha valaki mégis háztartási eszközökkel, festményekkel vagy kristálypoharakkal érkezik, akkor egy menyasszörny jobb esetben csak húzza a száját, rosszabb esetben viszont megsértődik.

A szívtelenség netovábbja

Habár jómagam el sem tudnék képelni szívfacsaróbb forgatókönyvet mint egy szeretett személy halála vagy betegsége közvetlenül az esküvő előtt, a menyasszörnyek legszívtelenebbik fajtáját hidegen hagyják még ezek a tragédiák is.

Hogy mertél meghalni?

Volt egy barátnőm, aki sikoltva, toporzékolva kapott dührohamot azért, mert a nagyanyjának volt mersze meghalni néhány órával az esküvője előtt. A legnagyobb problémája az volt, hogy így az egész ülésrend borul, és egy hatalmas lyuk tátong majd a főasztalnál és a ceremónián.

Önző vagy, ha gyászolsz

„Hallottam egy történetet, ahol az esküvő előtt két héttel eltűnt a vőlegény tanúja munka közben, aki történetesen a testvére is volt. Senki sem tudta merre lehet, azonban az pont a lakodalom napján a rendőrség értesítette a családot, hogy megtalálták a férfit. Két lőtt sebbel találták meg egy árokban, a csomagokkal teli szállítókocsi, amit vezetett, pedig eltűnt. A vőlegény elborzadt, és közölte a menyasszörnnyel, hogy aznap nem kelhetnek egybe. Az ara mindezek után pofonvágta és kirohant, mondván, nem hiszi el, hogy milyen önző férfivel akarja összekötni az életét.”

A betegekkel csak a baj van

„Nincs hely a nagymamád oxigéntartályának. El sem kellett volna jönnie…”

Menyasszörnyek mindig is voltak és lesznek

Kétségtelen, hogy az alábbi történetek egytől egyig hajmeresztőek és megdöbbentőek. Az pedig, hogy az ember milyen reakciókat ad ezekre a szörnyű pillanatokra, saját személyiségtípusunktól függhet. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy bár az esküvő kétségtelenül az ara és a vőlegény nagy napja, vendégként mi is pontosan ugyanolyan szerves részét képezzük az ünneplésnek, így nem szabad hagynunk, hogy semmibe vegyenek bennünket, és megalázóan kezeljenek minket. Végtére is ez csak egy esküvő, amelynek 50 százaléka úgyis válással végződik, és a soha meg nem ismétlődő napból valahogyan mégiscsak lesz egy másik.

Via: (1), (2), (3)

Exit mobile version