Facebook-bejegyzésért küldené börtönbe a szülőt a nagycenki iskolaigazgató

Á.K. | 2024. Július 21.
A szülők petícióban kérték, hogy ne nevezzék ki újra az igazgatónőt, a fenntartó azonban úgy vélte, a maradása a gyerekek érdeke.

H. Gabriella 2009 óta irányítja a nagycenki iskolát, és a fenntartó júniusban újra meghosszabbította őt a posztján. Mindezt annak ellenére, hogy több mint 300 szülő, a település lakosságának 11 százaléka és az ügyben érintettek jelentős része petícióban kérte, hogy ne nevezzék ki őt további öt évre az iskola élére. A helyi családok tömegével hordják át gyerekeiket a környező települések iskoláiba az igazgató miatt, aki ráadásul több szülőt is beperelt – írja az eduline.

A 3000 lakosú, Soprontól néhány kilométerre fekvő Nagycenken működő iskolából sok szülő szerint 10-15 évvel ezelőttig még bárhová eljuthattak tovább tanulni a gyerekek, de ma az intézmény már inkább a rossz híréről ismert. A szeptembertől iskolaköteles helyi 33 óvodásból csak 13-an jelentkeztek oda, a többiek inkább a szomszéd települések valamelyikére vagy Sopronba mennek. Az év végén 17-en iratkoztak át másik intézménybe.

Háromgyerekes anyát akart börtönbe küldeni Facebook-bejegyzésért (fotó: Pixabay)

Az Eduline megkeresésésre Tóth Melinda országgyűlési képviselő azt írta, hogy bár köztudott az igazgatónő és a szülők viszonya finoman szólva nem tökéletes, őt egy kiválóan képzett, a megfelelő kompetenciákkal rendelkező szakembernek ismerik. A problémát sokak szerint H. Gabriella diktatórikus és nárcisztikus természete okozza, és el akarja taposni a szülőket, akik fel merik emelni a hangjukat az iskola érdekében.

Egy szülő szerint az igazgatónő az óvodás gyerekeknek tartott bemutatkozáson elmondta, hogy nem kell a gyerekeknek szeretni iskolába járni. Az iskolában akadnak gyerekek, akik rendszeresen bántalmazzák iskolatársaikat, de az igazgatóhoz hiába fordulnak az ügyben, állítása szerint semmit sem tud tenni. „Majd akkor tud cselekedni, ha a gyereket a társai az ablakon lökik ki”.

Az intézményvezető 2020-ban rágalmazás és rémhírterjesztés vádjával több nagycenki szülőt is beperelt, egy háromgyerekes édesanyára egyenesen börtönbüntetést kért, mert a Facebookon panaszkodtak az évnyitós ünnepségre, ahol a gyerekeket hosszan váratták kint az esőben. H. Gabriella kilenc ember ellen indított pert, a háromgyerekes édesanyát végül nem találta bűnösnek a bíróság.

Exit mobile version