Megvolt az olimpia első tömegverekedése – videó

Á.K. | 2024. Augusztus 03.
Az indulatok a francia-argentin focimeccs lefújása után szabadultak el.

A házigazda franciák az argentinokat győzték le azért, hogy bejussanak a párizsi olimpia futballtornájának elődöntőjébe. A meccs még úgy-ahogy rendben lement, a problémák a lefújás után kezdődtek – írja a Telex.

A balhé okaihoz vissza kell mennünk kicsit az időben. A Copa América júliusi megnyerése után az argentin válogatott játékosai a franciák fekete játékosait szidalmazó dalt énekeltek, és ez a videó természetesen a franciákhoz is eljutott. A mérkőzésre emiatt feszült hangulatban került sor, a francia közönség kifütyülte az argentin játékosokat, sőt a meccs előtt még a himnuszukat is füttyzápor kísérte.

A lefújás után a francia csapat ünnepelni kezdett, amit kis dulakodás követett, amihez hirtelen mindkét csapatból sok játékos és stábtag csatlakozott. A balhé az öltözőkhöz vezető folyosókon is folytatódott, csak néhány perc múlva sikerült csillapítani a kedélyeket. Ezután a francia csapat még egyszer kiment a közönséghez, hogy egy tiszteletkört menjenek. Loïc Badé, a franciák középhátvédje később azt mesélte, hogy az argentinok végig szidalmazták őket.

Exit mobile version