Ez lett a sorsa a Szigeten hagyott sátraknak

F.C. | 2024. Augusztus 15.
Még a szakadtakat is begyűjtötték.

Idén 7. alkalommal volt a Máltai Szeretetszolgálat a Sziget Fesztivál kiemelt partnere a rendezvény ökolábnyomának csökkentésében. A karitatív szervezet adománypontján a távozók egész héten leadhatták a feleslegessé vált sátraikat, matracaikat, hálózsákjaikat, takaróikat, párnáikat és más kempingfelszerelésüket. A rendezvény zárását követően pedig a Máltai Szeretetszolgálat és az általa meghívott civil szervezetek 120 önkéntese átfésülte a Hajógyári-szigetet, hogy a fesztiválozók által hátrahagyott, jó állapotban lévő eszközöket összegyűjtse.

Sátorbegyűjtés a Szigeten – Fotó: Kovács Bence/Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az akció végeztével összesen 300 sátor, 300 matrac, 170 polifoam, 180 hálózsák, 280 takaró, 320 párna, 240 törölköző, 400 kempingszék, 15 asztal és 30 ponyva gyűlt össze, amelyet a karitatív szervezet 7,5 tonnás teherautója és 8 dobozos furgonja szállított el a helyszínről.

Ezek a tárgyak gyerektáborokban még jó szolgálatot tesznek, a hajléktalan emberek ellátásában pedig egyenesen kincset érhetnek; a takarók, hálózsákok télen akár életet is menthetnek.

Néhány éve az eldobált repoharakat is begyűjtik. A Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központban beszereztek egy ipari mosogatógépet, a repoharakat itt fogják majd használni eldobható papír- vagy műanyag poharak helyett.

Újdonság, hogy a jó állapotú, ép felszerelések mellett mintegy 150 sérült, szakadt sátrat és matracot is összegyűjtöttek. Ezeket a Sziget fesztivál egy másik partnere fogja újrahasznosítani, többek között hátizsákokat, övtáskákat varrnak belőle, amelyeket jövőre a fesztivál ajándékboltjában lehet megvásárolni.

Exit mobile version