Romantika a víz alatt vagy vacsora a dzsungelben? – Ezek a legextrémebb vendéglátóhelyek

Sz.Cs. | 2024. Szeptember 05.
Hallottunk már extrém sportokról, extrém túrázóhelyekről, azonban akadnak olyan éttermek is, amelyeknek különlegessége nemcsak a fogásokban, hanem az extrém elhelyezkedésének is köszönhető.

Persze főzni jó, sőt, olykor van, hogy még egyfajta terápiás jelleggel is bír, azonban abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy néha jó érzés kimozdulni, új éttermeket és különlegességeket megkóstolni. Ez hatványozottan igaz akkor, ha külföldön vagyunk, hiszen a helyi ételek kóstolásával a kultúrát is jobban megismerjük. Akadnak azonban olyan jellegzetes és extrém éttermek, ahol szinte mindegy lenne, hogy mit eszünk – na jó, azért nyilván, de az ételek lehet csak másodlagosak lennének –, hiszen olyan gyönyörű és extrém látvány tárulna a szemünk elé, hogy nyomban elfelejtenénk még azt is, hogy mit rendeltünk. Most összeszedtünk néhány különleges éttermet, amelyek közül legalább egy, biztosan felkerül a bakancslistánkra. 

Titokzatos barlangok Izlandon

Izland az eddig ismert legkorábbi viking települése, ennek ellenére bizonyíték van arra, hogy a kelta szerzetesek Írországból évszázadokkal a vikingek letelepedése előtt érkeztek az országba. A szerzetesek ez idő alatt rengeteg földalatti barlangot építettek ki, amelyek közül néhány ma már étteremként funkcionál. A Hella-barlangban például gyertyafényes vacsora mellett fogyaszthatják el a látogatók a séf által készített finomságokat. Az ételekhez a vendégek egyetlen tányért kapnak, ami azt a célt szolgálja, hogy a vendégek úgy fogyaszthassák el a fogásokat, ahogyan azt a vikingek tették. 

Romantika a víz alatt

A Maldív-szigetek jól ismertek a gyönyörű “hófehér” homokról, a kristálykék vízről és a vízen kiépített kis “falukról.” Ezeken túl azonban van még egy különlegessége, hiszen a turisták előszeretettel járnak olyan éttermekbe, amelyek a víz alatt vannak kiépítve. Az egyik legnagyobb víz alatti étterem az Ithaa Undersea, amely Rangali szigetén helyezkedik el. Az éttermet több mint 16 méter mélyen alakították ki a felszín alatt. A panorámaablakoknak köszönhetően pedig a látogatók közelről megtekinthetik a cápákat, a halakat, teknősöket, vagy más tengeri élőlényeket. 

ConradMaldives_IthaaUnderseaRestaurant_JA-1-880x800

Étterem a víz alatt (Fotó: Ithaa Udersea)

GettyImages-1438295388

The Rock étterem Zanzibárban (Fotó: Getty Images)

GettyImages-903628786

2160 méter magasban tea fogad minket a Hua-hegyen (Fotó: Getty Images)

izland 1

Étterem az izlandi barlang belsejében (Fotó: Hotel Rangá)

Grotta-Palazzese-1900x1260

Olasz étterem a barlang belsejében (Fotó: Grotta Palazzese)

GettyImages-1269593636

Felejthetetlen reggeli Indonéziában, a dzsungelben (Fotó: Getty Images)

Vacsora az izlandi vulkán belsejében 

Úgy tűnik, hogy Izland a különleges helyeken fekvő éttermek kánaánja. Az izlandi Thríhnúkagígur vulkán mélyén pedig felejthetetlen élményben lehet részünk. A kirándulás során a látogatókat az alvó lávakamra mélyére eresztik le, hogy megcsodálhassák a látványt, majd mielőtt visszatérnének a felszínre, egy hagyományos izlandi báránylevessel és meleg itallal látják el. A túrázás után pedig mi sem esne jobban, mint egy meleg leves. 

Étterem a dzsungelben 

Ha Indonéziára, pontosabban Balira gondolunk egyből a rengeteg zöld növény és fa jut eszünkbe, de akadnak olyan helyek, ahol egyből megtapasztalhatjuk, hogy milyen is a dzsungel “mélyében” elmerülni. A helyiek a dzsungelben olyan hoteleket, illetve éttermeket alakítottak ki, ahol hihetetlen kilátás fogadja a vendégeket. 

Az olaszországi csoda 

Puglia tengerpartja már évszázadok óta vonzza a látogatókat, különösen az az étterem, amelyet a sziklák közé építettek fel. A feljegyzések és a festmények alapján azonban úgy vélik, hogy már az 1700-as években is zajlottak hasonló összejövetelek az úti cél helyén. A vendégek mindamellett, hogy megkóstolhatják az olasz fogásokat, az Adriai-tengerre néző kilátást is élvezhetik. 

Tea 2160 méteren 

Azoknak, akik egy kis kihívást keresnek remek úti cél lehet az a buddhista templom, amely a Hua-hegy legtávolabbi csúcsának tetején található. A 2160 méter magasan található teaházat a kialakított lépcsősoron lehet megközelíteni, de vannak, akik a világ egyik legveszélyesebb ösvényén közelítik meg. 

Egykor horgászállomás volt, ma már étterem 

Zanzibár strandjai hasonlóan a Maldív-szigetekhez, a fehér homokról és a kristálykék tengerről ismertek. 2010 óta pedig a világ egyik legszokatlanabb étterméről is ismert. Az egykor horgászállomásként üzemelő The Rock étterem Zanzibár délkeleti partján található. Az apály alatt az étterem gyalog is megközelíthető, azonban a dagály beköszöntével a vendégek csak csónakokkal tudják megközelíteni a helyet. 

Exit mobile version